Σκέρτσος στον Realfm 97,8: Η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε μια πλήρη αμηχανία

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος παραχώρησε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

“Αυτό που ζήσαμε χθες ήταν ένα μάθημα ιστορίας, δημοκρατίας, μετριοπάθειας και διπλωματίας, διότι με τον δικό του τρόπο ο Πρωθυπουργός πέτυχε να θέσει στο κέντρο της αμερικανικής πολιτικής σκηνής τα εθνικά μας ζητήματα, συσχετίζοντάς τα όμως με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα και τα μεγάλα διεθνή ζητήματα οι Αμερικανοί. Κατάφερε έτσι να ξεφύγει από την γνωστή μεμψίμοιρη υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και ζητημάτων και να τα κάνει κατανοητά και προσιτά στους Αμερικανούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις” σχολίασε.

“Πατριωτισμός τελικά δεν είναι οι κορώνες, οι επικλήσεις στο ένδοξο παρελθόν μας, είναι το πώς εμείς συγχρονιζόμαστε ως χώρα, ως κράτος, ως έθνος με τις υπόλοιπες δυνάμεις και τα διεθνή ζητήματα” πρόσθεσε.

“Η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε μια πλήρη αμηχανία και μάλιστα από ένα κόμμα που δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει σύνορο, τι σημαίνει οριοθέτηση των εθνικών συνόρων, των εθνικών συμφερόντων, είναι δύσκολο να μπεις σε μια συζήτηση. Η Ελλάδα κάνει το καλύτερο που μπορεί στο πλαίσιο της στρατηγικής θέσης που έχει ότι εμείς επιζητούμε μια επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς κράτους δικαίου. Ταυτόχρονα θωρακίζουμε και εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας ώστε να έχουμε μια ασφαλή θέση έναντι των απειλών που δεχόμαστε. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια μεμψίμοιρη και αμήχανη κριτική που δεν απηχεί τις αγωνίες των Ελλήνων” υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.

“Έχουμε δηλώσει ενδιαφέρον και για τα F-35 σε βάθος χρόνου, όχι τώρα. Ακούμε αυτό που ζητούν οι άνθρωποι που έχουν την εξειδίκευση. Εγώ ακούω αυτό που μας ζητούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και το υπουργείο Άμυνας” ανέφερε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ