Σήμερα στις ΗΠΑ ο Κατρούγκαλος

Σειρά επαφών θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, στις ΗΠΑ, με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός θα έχει συνταντήσεις με τον πρώην ειδικό εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, και την ειδική απεσταλμένη του Γ.Γ. ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ. Θα συμμετάσχει, επίσης, σε ανοικτή συζήτηση με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ και θα δώσει διάλεξη στο πανεπιστήμιο Columbia με κύριο θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

O Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, θα μετάσχει στην Σύνοδο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα, επ’ ευκαιρία συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (1949).

Σήμερα θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Columbia με κύριο θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις προοπτικές που διανοίγει στην περιοχή των Βαλκανίων. Την ίδια ημέρα, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης “Council on Foreign Relations” με θέμα τον ενισχυμένο περιφερειακό ρόλο της χώρας μας και τις αναβαθμισμένες σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ.

Την επομένη, 2 Απριλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Matthew Nimetz, πρώην Ειδικό Εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, ενώ θα έχει γεύμα εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΝYU) με επιφανείς ακαδημαϊκούς, όπου θα έχει την ευκαιρία να προβάλλει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στις 3 Απριλίου, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα λάβει μέρος σε ημερίδα και εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας. Θα μετάσχει και σε ανοικτή συζήτηση με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, N. Dimitrov, που συνδιοργανώνουν οι δεξαμενές σκέψης “Atlantic Council”, “German Marshall Fund” και “Munich Security Conference”.

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου, ο Γ. Κατρούγκαλος θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο των ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ και θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στο think tank “Transatlantic Leadership Network”, με θέμα τις πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε Βαλκάνια και Αν. Μεσόγειο.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με την Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. ΟΗΕ για το Κυπριακό, Jane Holl Lute, την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.