Σγουρίδης στον Realfm 97,8: Οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών όποιες αλλαγές και να γίνουν

Στη συμφωνία των Πρεσπών και τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 και στους Άκη Παυλόπουλου και Ελισάβετ Σαλαμάρα.

“Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι οι θέσεις των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρες, εμείς ομιλούμε ότι αυτή η συμφωνία από τη στιγμή που στην ονομασία του γειτονικού μας κράτους υπάρχει η λέξη ‘Μακεδονία’, για εμάς δεν είναι αποδεκτή. Εμείς καταψηφίζουμε τη συμφωνία, αποσυρόμεθα από την κυβέρνηση, αυτό το έχει δηλώσει ο Πρόεδρος και αυτό θα τηρηθεί” δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

“Η θέση μας είναι ότι εμείς αυτή τη συμφωνία, από τη στιγμή που φέρει τη λέξη ‘Μακεδονία’ το γειτονικό μας κράτος, εμείς την καταψηφίζουμε και αυτό είναι η θέση την οποία έχουμε εκφράσει από την αρχή. Υπάρχει από τον κανονισμό της Βουλής, το δικαίωμα να υπάρχουν και κυβερνήσεις μειοψηφίας. Από τη στιγμή που υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού από εκεί και πέρα η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει” σημείωσε ο κ. Σγουρίδης και πρόσθεσε:

“Υπάρχουν εξελίξεις, και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε αυτά που επισημαίνουν και άλλοι αναλυτές, ότι από τη συμφωνία δεν τηρούνται κάποια πράγματα. Συνεπώς, υπάρχει περίπτωση η συμφωνία αυτή να μην έρθει στο κοινοβούλιο όπως έχει ως προσύμφωνο υπογραφής στις Πρέσπες… Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τηρηθούν μέχρι το τέλος αυτά τα οποία προσυμφωνήθηκαν στις Πρέσπες, με αποτέλεσμα η συμφωνία που θα έρθει εδώ να μην είναι αυτή που πρέπει να είναι και ο Πρωθυπουργός έχει δικαίωμα, η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να την αναπέμψει… Η θέση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη, ότι εμείς δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία όποιες αλλαγές και να γίνουν διότι περιέχει τη λέξη ‘Μακεδονία’ στη σύνθετη ονομασία”.

Στο ερώτημα εάν οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ εγείρουν θέμα αναπομπής, μη κύρωσης από την Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: “Φυσικά. Οι Σκοπιανοί δεν ακολουθούν αυτά που λέει η συμφωνία. Θεωρώ ότι αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές, έγιναν οι σωστές κινήσεις”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ