Σγουρίδης: Ο Τσίπρας να αναπέμψει τη Συμφωνία των Πρεσπών βάσει του άρθρου 19

Ανοικτό το ενδεχόμενο τετραπλών εκλογών το Μάρτιο άφησε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης «αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει μέσα στην καρδιά των δημοτικών εκλογών»

Μάλιστα, ο κ. Σγουρίδης φέρεται να ζήτησε μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο ΘΕΜΑ , την αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για τη «μακεδονική» γλώσσα.

«Το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε, σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράγματα υπάρχει μια διαδικασία. Από τη στιγμή που εμμένουν οι γείτονές μας σε αυτά που για εσωτερική τους συνοχή εκστομίζουν ή προβαίνουν σε πράξη και δεν τα αφαιρούν από το Σύνταγμά τους, είναι μία ευκαιρία για τον κ. Πρωθυπουργό να πει ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, αναπέμπω τη συμφωνία και οδηγώ την Ελλάδα σε εκλογές» σημείωσε ο κ. Σγουρίδης αναφερόμενος στην παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς.

Στην ερώτηση αν την αναπομπή ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Σγουρίδης απάντησε «γνωρίζω ότι οι δύο άνδρες έχουν ανοιχτή συνομιλία, δεν ξέρω αν το ζήτησε».

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι «εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι όταν έρθει η συμφωνία αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και καταψηφίζουμε τη συμφωνία».

«Η δική μας θέση είναι ότι δεν μιλάμε για καλή ή κακή συμφωνία αλλά ξεκάθαρα ότι η πηγή των άλλων πραγμάτων που ακολουθούν είναι η λέξη Μακεδονία. Από τη στιγμή που υπάρχει η λέξη Μακεδονία στη σύνθετη ονομασία θα δημιουργηθούν προβλήματα» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Στην ερώτηση, τέλος, αν υπάρχει ενδεχόμενο τετραπλών εκλογών το Μάρτιο, ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να εμπλακεί ο λαός σε διλήμματα. Από τη στιγμή που αποφασιστεί, όμως, μπορεί να γίνει και αυτό αν η συμφωνία έρθει μέσα στην καρδιά των δημοτικών εκλογών».

Πηγή: ΘΕΜΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ