Σέρμπος στον Realfm 97,8: Έγινε ένα καψόνι από την τουρκική πλευρά στον κ. Τζιτζικώστα

Για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις μίλησε ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ενώ η Τουρκία για το Αιγαίο έχει κάνει πολλές δηλώσεις μεταξύ άλλων για το casus belli κτλ, στα θέματα της ανατολικής Μεσογείου όπου εκεί έχουμε μια ανοιχτή θάλασσα, δεν έχει υπάρξει προηγούμενο. Ενδεχομένως εδώ η Τουρκία φωτογραφίζει το θέμα πιθανής ενεργοποίησης του τουρκο-λιβυκού κτλ. Το ευκταίο για τον Ερντογάν θα ήταν χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτε ο ίδιος, να απειλήσει την Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές που είναι απαραίτητο για τον ίδιο να διατηρεί αυτό το αφήγημα» περιέγραψε.

«Το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, που είναι στον πυρήνα των διαφορών μας με την Τουρκία και κακά τα ψέματα το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι Τούρκοι, περιλαμβάνει και ποια είναι η στρατηγική μας στο θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης και της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το επεισόδιο με τον κ. Τζιτζικώστα απάντησε πως «ο κ. Τζιτζικώστας πήγε με ένα διπλό “καπελάκι” και του Έλληνα αξιωματούχου και του πρώτου αντιπροέδρου της επιτροπής των περιφερειών σε μια Ευρω-Μεσογειακή διάσκεψη. Άρα εδώ, έγινε ένα καψόνι από την τουρκική πλευρά». «Δεν ξέρω αν το καψόνι ήταν κεντρικά σχεδιασμένο από το “Λευκό Παλάτι”, αλλά είναι βέβαιο ότι κάποιοι εντός του συστήματος Ερντογάν ήθελαν να περάσουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα προς την άλλη πλευρά» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ