Self test: Για ποιους εργαζόμενους του Δημοσίου είναι υποχρεωτικά – Τι δήλωσε ο Κοντοζαμάνης

Στις κατηγορίες υπαλλήλων και εργαζομένων στον δημόσιο τομέα που υποχρεούνται από την προσεχή Δευτέρα να κάνουν το self test και να έχουν τη βεβαίωση του αποτελέσματός του από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr αναφέρθηκε στην ενημέρωση της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Ο εφοδιασμός των φαρμακείων και η διάθεση των self test απ’ αυτά εξελίσσεται ομαλά», δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. «Μέχρι στιγμής 10.155 φαρμακεία έχουν διαθέσει 832.831 self test», είπε ακόμη ο κ. Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε: «Όπως έχει τονιστεί η δράση αυτή συμπληρώνει τη στρατηγική μας σε ό,τι αφορά τους διαγνωστικούς ελέγχους ανίχνευσης του κορονοϊού. Μετά τα σχολεία επεκτείνεται και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο Τομέα και το σχέδιο εισέρχεται στο β’ στάδιο υλοποίησης του από τη Δευτέρα (19/4)».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα κριτήρια, τα οποία έκριναν την προτεραιότητα των ομάδων λέγοντας: «Πρώτον την ελεγχόμενη και ασφαλή λειτουργία συγκεκριμένων δραστηριοτήτων της οικονομίας και του κράτους και δεύτερον στα διαθέσιμα αποθέματα self test με βάση τις παραδόσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τους αναδόχους και τον επαρκή εφοδιασμό των φαρμακείων σε όλη τη χώρα».

«Σε ό,τι αφορά στον δημόσιο τομέα, οι κατηγορίες του δημόσιου τομέα που ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός είναι οι εξής: Υπάλληλοι των ΚΕΠ, των ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, οι δικαστικοί λειτουργοί, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας. Από Δευτέρα αυτοί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν βεβαίωση του αποτελέσματος του τεστ από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr».

Τα τεστ, σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, θα πρέπει να γίνονται μία φορά την εβδομάδα, ενώ έχουν ισχύ μίας εβδομάδας και όπως με τους μαθητές, τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, η διαδικασία παραλαβής των τεστ είναι επίσης ίδια, κατόπιν επίδειξης του ΑΜΚΑ. Ίδια είναι και η διαδικασία καταχώρησης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, αν ένας υπάλληλος προσέλθει στην εργασία του χωρίς self test, προβλέπεται περικοπή αποδοχών με υπαιτιότητά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ