Σε προεκλογικούς ρυθμούς η ΝΔ

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Εβδομάδα σημαντικών πολιτικών εξελίξεων εκτιμούν στη ΝΔ πως θα είναι οι επόμενες ημέρες και ήδη το κόμμα έχει τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ζητήσει να επιστρέψουν τα κορυφαία στελέχη στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθεί η στρατηγική, την οποία θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, απέναντι στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση.

Στη ΝΔ μπορεί να είναι αντίθετοι με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, καθώς εκτιμούν ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει νέο πλήγμα στην ελληνική οικονομία που προσπαθεί να βρει εκ νέου τον βηματισμό της, αλλά στην περίπτωση που τις προκαλέσει η κυβέρνηση, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι έτοιμη για την εκλογική αναμέτρηση, αν και υποστηρίζουν πως θα μπορούσαν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι κάλπες.

Κορυφαία κομματικά στελέχη πιστεύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες, λόγω των σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το βέβαιο είναι ότι η ΝΔ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ το σενάριο που θέλει την αξιωματική αντιπολίτευση να αποχωρεί από την ψηφοφορία, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Παράλληλα, τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει αλλαγή στάσης της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, καθώς με την ψήφιση του μνημονίου και την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ, σταματάει και το ιδιότυπο «μορατόριουμ» του τελευταίου διαστήματος με τους χαμηλούς τόνους που επικρατούσαν.

«Η πραγματική αντιπολίτευση τώρα ξεκινάει», τόνιζαν τακτικοί συνομιλητές του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που θα ακολουθήσει η «γαλάζια» παράταξη.

Ξεκινούν περιοδείες

Ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος θα συνεχίσει τις συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τους προέδρους των ΝΟΔΕ, το διαγραμματιακό όργανο αλλά και θα προγραμματίσει τις πρώτες περιοδείες του προέδρου του κόμματος στην περιφέρεια.

Η αρχή αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει από την Κρήτη και θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη.

Δεν αποκλείεται και ανάλογα με το αν θα συγκληθεί στο τέλος της εβδομάδας η ολομέλεια για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, να συγκληθεί εκ νέου το διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Μέρκελ “βλέπει” ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ