Σε περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ: «Φουντώνει» η αμφισβήτηση για τον Ανδρουλάκη – Τα «καρφιά» και η επόμενη μέρα

Ντόμινο αμφισβήτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, έφερε το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη να βρίσκεται σε περιδίνηση ύστερα από τις διαδοχικές δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών που θέτουν ευθέως ζήτημα ηγεσίας.

Απόστολος Κακλαμάνης: «Ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ»

Από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διαμηνύεται σε όλους τους τόνους ότι θα ακολουθηθούν κατά γράμμα οι καταστατικές διαδικασίες που ορίζουν την εκλογή του προέδρου το Φθινόπωρο.

Γλαβίνας: «Εκλογές για νέο πρόεδρο το 2025»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης Γλαβίνας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» το πρωί της Πέμπτης ανέφερε ότι «εμείς ζητούμε και θέλουμε και θεωρούμε ότι είναι το σωστό και αυτό θα γίνει να πάμε σε μια συντεταγμένη διαδικασία το Φθινόπωρο του 2025 όπως προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ».

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «η κοινωνία βλέπει μια διαδικασία, μια πασαρέλα υποψηφιοτήτων όπου ο καθένας ουσιαστικά θέτει υποψηφιότητα για μια διαδικασία η οποία συντεταγμένα στο καταστατικό δεν προβλέπεται, το μήνυμα είναι πολύ λάθος».

Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν μπορεί αυτό το ζήτημα της εσωστρέφειας να ταλανίζει το κόμμα, πρέπει άμεσα να σταματήσει, να συζητηθούν στα όργανα και ακούσουμε όλοι τι έχουμε να πούμε για το τι συνέβη, για το τι δεν συνέβη. Αντί να απολογείται ο πρωθυπουργός γιατί 1 εκατομμύριο πολίτες του γύρισαν την πλάτη και απέρριψαν την πολιτική του, απολογούμαστε εμείς. Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα ενώ θα έπρεπε τώρα να έχουμε βγει με κινήσεις εξωστρέφειας ακόμα περισσότερο με περισσότερη πολιτική».

Κακλαμάνης: «Ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ»

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, παρενέβη στις μετεκλογικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ και σε δήλωσή του υπογράμμισε πώς «ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσής του». «Έχουμε πάθει και μάθει πολλά από τέτοια στο παρελθόν. Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι αρραγής, σφυρηλατείται με τους αγώνες του και διασφαλίζεται από το καταστατικό του» σημείωσε.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πώς «με αφορμή τη δημοσιοποίηση, ακαίρως και όχι εντός των κομματικών τους οργάνων, ως όφειλαν, απόψεων 2-3 βουλευτών και ενός ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, έχουν επιδοθεί σε ακατάσχετη αρνητική ΠΑΣΟΚολογία σχετικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τη θέση του ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας πώς οποιαδήποτε ενασχόληση με αποτελέσματα εκλογικών διαδικασιών, γίνεται επί αντίστοιχων αναμετρήσεων.

Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του, χάρις στην αμιγώς πολιτική εκλογική στρατηγική του, είχαν τώρα, σε σχέση με το 2019, αύξηση 71.673 ψήφους (+5,07%). «Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ δεν εθίγη από την πρόσφατη αποχή του 58,61% και εξέλεξε έναν ακόμη ευρωβουλευτή».

Επισήμανε επίσης ότι «η Δεξιά της ΝΔ και η ”Αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν, αντί της πολιτικής τοποθέτησής τους στα οξύτατα προβλήματα της χώρας μας, για τα οποία φέρουν την κύρια ευθύνη και το αβέβαιο μέλλον της ΕΕ, επέλεξαν μια απολιτίκ τεχνητή πόλωση, προσπαθώντας ν’ ποπροσανατολίσουν το εκλογικό σώμα» σημειώνοντας ότι «προκάλεσαν οργή και απέχθεια».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει καθήκον να απευθυνθεί με όπλο την αλήθεια και μόνο, σ’ ολόκληρο τον ελληνικό λαό και ιδιαιτέρως στο 1,5 εκατομμύριο των ψηφοφόρων που γύρισαν τώρα την πλάτη στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δημοκρατικοί πολίτες που πίστεψαν στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν αντί να βάλουν πλάτη να σωθεί η χώρα, τους έλεγαν ότι με ”ένα νόμο και ένα άρθρο” θα σβήσουν τις συνέπειες των μνημονίων, όπως το τρίτο και χειρότερο, το δικό τους», τόνισε ο Απόστολος Κακλαμάνης και προσέθεσε:

«Έπαιξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας και της απομάκρυνσή της από την ΕΕ. Όταν διαπίστωσαν ότι εξαπατήθηκαν, μετακινήθηκαν στη ΝΔ.

Αυτοί οι δημοκρατικοί πολίτες δεν ανήκουν στη Δεξιά. Απογοητεύθηκαν και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι καιρός αφού μάθουν την αλήθεια, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, έπεσε στη φωτιά για την αποτροπή της χρεοκοπίας που άλλοι άναψαν. Είναι καιρός να επιστρέψουν στη βάση τους, στο ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε πάθει και μάθει πολλά από τέτοια στο παρελθόν. Η ΕΝΟΤΗΤΑ του ΠΑΣΟΚ είναι αρραγής, σφυρηλατείται με τους αγώνες του και διασφαλίζεται από το καταστατικό του».

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Διορισμένος ο Δουδωνής» – Τι ανέφερε για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς της

«Όλοι οι συνάδελφοι βουλευτές, όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ίδρωσε φανέλα. Έλιωσε τα παπούτσια της. Έχουν όλοι τεράστια αγωνία για όλο αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ» ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Από πότε το να συζητάμε για το ΠΑΣΟΚ τι πήγε λάθος και είχαμε ένα αποτέλεσμα που έχει απογοητεύσει είναι χάρη στον Μητσοτάκη; Η μεγαλύτερη χάρη στον Μητσοτάκη είναι να έχει αντιπολίτευση στα ποσοστά αυτά. Εμείς είχαμε κάθε δυνατότητα να είμαστε δεύτερο κόμμα με ισχυρό ποσοστό αλλά χάσαμε 100.000 ψηφοφόρους», είπε.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι: «Το να δούμε για ποιο λόγο πήραμε μόλις 0,95% αντί να είμαστε δεύτεροι, δεν είναι χάρη στον κ. Μητσοτάκη. Απεναντίας, η μεγαλύτερη χάρη θα ήταν να έχει μια αντιπολίτευση που κινείται σε αυτά τα χαμηλά ποσοστά: μια αξιωματική αντιπολίτευση στο 14% και μια μείζονα αντιπολίτευση όπως το ΠΑΣΟΚ στο 12%», επεσήμανε, αρχικά, η κ. Γιαννακοπούλου, προσθέτοντας πως «είχαμε κάθε δυνατότητα να βρεθούμε στη δεύτερη θέση και αντί αυτού, χάσαμε 110.000 ψηφοφόρους, την ίδια ώρα που η ΝΔ έχανε 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους».

«Το 16% δεν ήταν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις τον Νοέμβριο; Γι’ αυτό λέμε να συζητήσουμε στα όργανα και ο καθένας να πάρει τις πλειοψηφίες, με τις μειοψηφίες και να συνεχίσουμε. Ο φόβος για τον διάλογο δεν ταιριάζει σε ένα μεγάλο κόμμα», υπογράμμισε.

Σημείωσε, ακόμη, ότι: «Με τον κύριο Κωνσταντινόπουλο, τον κύριο Κατρίνη μπορεί να εκφράζουμε διαφορετικές θέσεις και απόψεις, αλλά είμαστε στο ΠΑΣΟΚ από μικρά παιδιά. Από το 2007 υποψήφιοι ανελλιπώς δίνοντας τον αγώνα στις πιο δύσκολες στιγμές για το ΠΑΣΟΚ, όταν το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίστηκε στα τάρταρα και γι’ αυτό δεν ανέχομαι κυριολεκτικά να υπάρχουν δολοφονίες χαρακτήρων ή να υπάρχει ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης, όταν αυτό δεν ταιριάζει στην ιστορία και στο DNA του ΠΑΣΟΚ: διάλογος, δημοκρατία, κουλτούρα και πολιτισμός διαλόγου και δημοκρατίας».

«Δεν μπορεί να δαιμονοποιείται η δημοκρατία σε ένα κόμμα. Δεν μπορεί να δαιμονοποιείται η διαφορετική άποψη», επισήμανε και πρόσθεσε σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Δουδωνή: «Δεν είδατε τι επίθεση ανήθικη δέχθηκα τη Δευτέρα κιόλας από συνάδελφο διορισμένο βουλευτή; Ο καθένας κρίνεται. Ο αγώνας ο δικός μου κρίνεται και το πως διορίζεται καθένας κρίνεται».

Απαντώντας σε ερώτηση για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «δεν θα μπω στην κουβέντα αυτή τη στιγμή».

«Πόσες φορές έχει γίνει πολιτικό συμβούλιο την τελευταία χρονιά; 1; 2; Πόσες φορές έχει συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή; Έχει συνεδριάσει 2-3 φορές τον τελευταίο χρόνο και μόνο σε πανηγυρικό κλίμα για να χειροκροτούμε» είπε η κα Γιαννακοπούλου αναφερόμενη στα ζητήματα λειτουργίας του κόμματος.

Καταληκτικά, ανέφερε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήταν αυτός που επί της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά ζητούσε να γίνονται συνεδριάσεις οργάνων πιο συχνά; Αυτός δεν έλεγε όταν βάζουμε πήχη δεν πρέπει να περνάμε από κάτω; Τώρα δύο μέτρα και δύο σταθμά;».

Δουδωνής στον Realfm 97,8: Αν ξεκινήσουμε από τα πρόσωπα είναι σαν να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο

«Εγώ πριν τις ευρωεκλογές έλεγα ότι ο κομματικός στόχος ήταν η αύξηση των ποσοστών. Εθνικά να είμαστε δεύτεροι. Τι ήρθε; Ένα εκλογικό αποτέλεσμα που δεν βγάζει κανέναν νικητή. Εμείς είχαμε μια μικρή αύξηση, » δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Δεν υπάρχει προφανής νικητής» σχολίασε. «Ο κόσμος ζητάει να τον ακούσουμε. Φοβάμαι ότι η συζήτηση περί προσώπων και ηγεσιών στο ΠΑΣΟΚ είναι σαν να λέμε πως αντί να ασχοληθούμε με τον κόσμο, ασχολούμαστε με τον εαυτό μας. Πρώτα είναι οι πολιτικές και μετά τα πρόσωπα» πρόσθεσε.

«Θέλαμε να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα» επεσήμανε. «Αν ξεκινήσουμε από τα πρόσωπα είναι σαν να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Ο κόσμος θέλει να ακούσει για πολιτικές. Αφού τα κάνουμε αυτά » είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να συζητήσουμε με όλους και με φορείς πολιτικούς και με πρόσωπα. Η συζήτηση πρέπει να είναι ανοιχτή και με όλους. Η συζήτηση πρέπει να είναι πολιτική και όχι προσωπική» σημείωσε.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε ένα κόμμα που βρισκόταν στο 8%. Ήταν υπαρκτό, σημαντικό κόμμα και το έφτασε να κερδίζει περιφέρειες και να είναι μια ανάσα από τη δεύτερη θέση. Κέρδισε δήμους και κατάφερε πλήγματα στη ΝΔ. Έχει καταγάγει σημαντικές νίκες κατά της κυβέρνησης και έχει σταθεί στα πόδια του ως κόμμα. Είναι σημαντική προσφορά αλλά πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα, που είναι η συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» περιέγραψε.

Καστανίδης: Όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός πρέπει να έχει ο ίδιος τη φιλοτιμία να παραιτείται

«Όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός, πρέπει να έχει ο ίδιος τη φιλοτιμία να υποβάλει την παραίτησή του. Εάν δεν το κάνει, τότε είναι προφανές ότι θα τεθεί από άλλους το θέμα και καλώς τίθεται», επισήμανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, σχετικά με τις εξελίξεις στην Χαριλάου Τρικούπη.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» ερωτηθείς αν συμφωνεί να έρθει νωρίτερα η εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Εφόσον τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει γρήγορα να εκκαθαριστεί, γιατί το μείζον ζήτημα είναι η ανασύνθεση συνολικά του προοδευτικού χώρου».

«Έχουμε μια δραματική αύξηση της αποχής αυτό συμπαρασύρει και το ΠΑΣΟΚ και οδηγεί σε μείον 100 χιλιάδες ψηφοφόρους, 350 χιλιάδες στο ΣΥΡΙΖΑ και 1 εκατομμύριο στη ΝΔ άρα μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα που έχει απονομιμοποιηθεί και στα μάτια του κόσμου έχει καταπέσει άρα είναι καθήκον να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Και την ίδια ώρα που χάνεις ψηφοφόρους ψελλίζεις μερικά ρητά άρρητα για το ότι σε μερικές περιοχές πήγαμε καλά όταν ο στόχος τον οποίο έθεσες είναι να είσαι αξιωματική αντιπολίτευση, δεύτερο κόμμα και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα διεκδικήσω τη διακυβέρνηση της χώρας. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη και βρίσκεται στον Ψηλορείτη των εκλογικών επιδόσεων του 12,7%. Θα πρέπει να έχεις την ευαισθησία να πεις «δεν τα κατάφερα σε αυτά που εστόχευσα, ελάτε να αναλάβει κάποιος άλλος», επισήμανε.

Αναφορικά με την πρόταση των κ. Ραγκούση και Θεοχαρόπουλου για εσωτερικό δημοψήφισμα, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλία για ενιαίο κόμμα στην Κεντροαριστερά, είπε: «Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα σε ό, τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καταλαβαίνω ότι ο άλλος μεγάλος ηγέτης του χώρου, ο κ. Κασσελάκης θα κάνει ότι μπορεί για να φθείρει οποιαδήποτε προσπάθεια να συσπειρωθούν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Ό,τι είπα για τον κ. Ανδρουλάκη ισχύει και για τον κ. Κασσελάκη, δεν θα αναλάβει κάποια ευθύνη; Γιατί οι αρχηγοί οι οποίοι δηλώνουν τους στόχους τους και τελικά αποτυγχάνουν δεν αναλαμβάνουν καμία πρωτοβουλία που αφορά την προσωπική τους τύχη;».

«Γνωρίζω ότι υπάρχει ένας αριθμός σοβαρών στελεχών μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν το θέμα της σύμπλευσης όλων των δυνάμεων όπως και στη Νέα Αριστερά το ίδιο συμβαίνει. Θέλουν οι δυνάμεις αυτές να συναντηθούν σε ένα δημόσιο διάλογο ο οποίος θα καταλήγει σε μικρό χρονικό διάστημα σε αποτέλεσμα. Άρα ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Θεοχαρόπουλος προτείνουν το δημοψήφισμα γιατί γνωρίζουν ότι η εκλογική βάση των προοδευτικών κομμάτων το θέλει αυτό και προφανώς έτσι θα υπερκεράσουν οποιεσδήποτε πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις άρα ορθά το επισημαίνουν και παίρνουν την πρωτοβουλία όσον αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Λιακούλη: Είναι η στιγμή όλα να εκφραστούν ελεύθερα

Θέση στο «μπρα ντε φερ» που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πήρε την Πέμπτη και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία ανέφερε: «Ακούστε, εγώ θα πάρω θέση, όπως παίρνω πάντα, θα πάρω θέση στα όργανα. Βάζουμε τα ζητήματα στα όργανα. Θεωρώ ότι είναι αυτή τη στιγμή η ώρα, ελεύθερα να εκφραστούν όλα. Με μια μεγαθυμία από την πλευρά όλων με μια νηφαλιότητα και ηρεμία και με σεβασμό απέναντι σε όλους. Όλα να εκφραστούν, όλα να μπουν στο τραπέζι, να τα συζητήσουμε όσοι έχουν αγωνία για το οτιδήποτε και τα μερικότερα και τα μεγαλύτερα ζητήματα, όλα τα ζητήματα».

Τα πρόσωπα στην κούρσα για την επόμενη μέρα

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ για πρόσωπα που φέρονται είτε να σκέφτονται να είναι υποψήφιοι για την ηγεσία στις επόμενες εσωκομματικές κάλπες είτε δέχονται εισηγήσεις να θέσουν υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 πέντε είναι τα πρόσωπα που συζητούνται για αυτή την κούρσα και συγκεκριμένα οι κ.κ. Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Δούκας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Μιχάλης Κατρίνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος μάλιστα φέρεται να έχει την στήριξη κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του το επόμενο διάστημα.

Γιατί εκφράζεται τώρα η αμφισβήτηση στον Νίκο Ανδρουλάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε ήδη από το βράδυ της Κυριακής ύστερα από τις δηλώσεις της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία έθεσε θέμα ηγεσίας και συνεχίστηκε με την επιστολή του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με την οποία ζήτησε την επίσπευση της εκλογής ηγεσίας που θα πραγματοποιούνταν το 2025.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά ηγετικό και πολιτικό restart με τη σύγκλιση των κομματικών οργάνων μέσα στην επόμενη εβδομάδα προκειμένου να αποφασιστεί εκλογή προέδρου μέσα στο 2024 και να ακολουθήσει το συνέδριο εντός του έτους.

«Δεν μπορώ να χωνέψω ότι το κόμμα Κασσελάκη κερδίζει το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να αποφασίσουμε το κεντρικό σύνθημα. Ή θα μείνουμε ΚΚΕ του κέντρου ή θα γίνουμε μεγάλη παράταξη που θα κερδίσει τη ΝΔ», είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Θέμα ηγεσίας με βαριές αιχμές για το εκλογικό αποτέλεσμα θέτει ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος ήρθε πρώτος σε σταυρούς στις ευρωεκλογές.

«Οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές. Την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα», ανέφερε ο Νίκος Παπανδρέου. Και συνέχισε: «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη της, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

Η επιστολή Κωνσταντινόπουλου σήκωσε κύμα δηλώσεων στελεχών και βουλευτών που ούτε λίγο ούτε πολύ τάσσονται υπέρ της επίσπευσης εκλογής ηγεσίας, με τον Παύλο Γερουλάνο να εκφράζει παράλληλα την έντονη ενόχληση του για τα περί ασυμμετρίας αττικής και περιφέρειας σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η επιστολή του κ. Κωνσταντινόπουλου, όπως και κάθε συντεταγμένη πρόταση η οποία θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση του κόμματος, είναι καλοδεχούμενη. Το δικό μου προσωπικό μέλλον είναι το τελευταίο που με απασχολεί αυτήν την ώρα. Το πρώτο είναι πως το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στα πόδια του», είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Εκφράζει μια αυθεντική αγωνία σε πολιτικό επίπεδο. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να πάμε ούτε σε μια παραλυτική εκκρεμότητα ούτε σε μια παρατεταμένη εσωστρέφεια», δήλωσε ο Απόστολος Πάνας, βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Μαργαρίτης επίσης αμφισβήτησε την ηγεσία Ανδρουλάκη, Είπε ότι ήταν ευνοϊκό το πεδίο με την πτώση της ΝΔ και τις δύο διασπάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί στην δεύτερη θέση σε αυτές τις ευρωεκλογές.

«Η πρόταση που έγινε να πάμε σύντομα σε εκλογή αρχηγού και σε συντεταγμένες διαδικασίες είναι σωστή. Πρέπει να γίνει. Άνοιξε το θέμα. Να τελειώνουμε γρήγορα. Είναι και λάθος σήμερα της ηγεσίας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που αυτό το Σαββατοκύριακο δεν συνεδριάζει εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιο και αργότερα η Κεντρική Επιτροπή», είπε στο Attica ο Θεόδωρος Μαργαρίτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ