Σε ετοιμότητα παραμένει το υπουργείο Υγείας για την υποστήριξη των πυρόπληκτων

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το υπουργείο Υγείας για την υποστήριξη των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ με την συγκατάθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και υπό τον συντονισμό του υποδιοικητή του ΕΚΕΠΥ Ηλία Πετρόπουλου, κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ και των Γιατρών χωρίς Σύνορα, προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, το ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετέχει με δύο ψυχολόγους, εξειδικευμένους στην διαχείριση πένθους και απώλειας, στο κέντρο υγείας Ραφήνας, όπου απευθύνονται οι πολίτες. Έως τώρα παρακολουθούν περίπου 30 περιστατικά και συνεχίζουν καθημερινά.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, με το πρόγραμμα Πόρτα-Πόρτα, επισκέπτονται τους πυρόπληκτους στα σπίτια τους, γεγονός πολύ σημαντικό αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών δεν επιθυμεί να μετακινηθεί.

Το κλιμάκιο που αποτελείται από γιατρό, νοσηλευτή και ψυχολόγο, είχε δει έως την Κυριακή 29-7-2018 73 άτομα που έχρηζαν ιατρικής (49 άτομα) ή ψυχολογικής (24 άτομα) βοήθειας, ενώ πληροφορίες και οδηγίες παρασχέθηκαν σε άλλα 75.

Συνολικά το κλιμάκιο ήρθε σε επαφή στα σπίτια τους με 148 άτομα μέχρι τώρα, ενώ 22 από τα περιστατικά αυτά παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο.

Το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί καθημερινά με συνεχή ενημέρωση από το ΕΚΕΠΥ.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ