Σαρακιώτης στον Realfm 97,8: Απορώ πώς συνάδελφοι που είναι βουλευτές πολλά χρόνια, έχουν αποκτήσει ένα σωρό ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις

Σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ένδειξη σύμπλευσης με την Νέα Αριστερά σε αυτόν τον τομέα, θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα και της Κ.Ο., αλλά η πρώτη αίσθηση είναι πως δεν υπάρχει κάποια σύγκλιση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς θα καταθέσουμε ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

«Στη χώρα που έχουμε συνηθίσει οι πολιτικοί να μπαίνουν στα κοινά με μια Χ περιουσία και κατά τη διάρκεια της πολιτικής τους ζωής να την πολλαπλασιάζουν. Πράγμα πολύ δύσκολο, είμαι βουλευτής από το 2015 και έχω κάνει προεκλογικές εκστρατείες και από την βουλευτική αποζημίωση δεν μου έχει μείνει ποτέ ούτε ένα ευρώ. Οπότε απορώ πώς συνάδελφοι που είναι βουλευτές πολλά χρόνια, πώς με το πέρασμα της θητείας τους έχουν αποκτήσει ένα σωρό ακίνητα, αυτοκίνητα, τραπεζικές καταθέσεις. Δεν ασχολείται κανένας με το πώς αποκτούν αυτές τις μεγάλες περιουσίες άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά και ασχολούμαστε διαρκώς αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, αν έχει εταιρεία στην Αμερική και αν πλήρωσε τους εργαζόμενους ή όχι. Χαλάει την πιάτσα θεωρώ. Έχουμε συνηθίσει πολιτικοί αρχηγοί να παίρνουν μόνο δημόσιο χρήμα, ένας άνθρωπος που προσφέρει στο κόμμα του για να λειτουργήσει, να δουλέψουν οι εργαζόμενοι, προσφέρει διαρκώς χωρίς να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από αυτή τη χώρα. Είναι σπάνιο» περιέγραψε.

«Θεωρώ ότι στις κάλπες και οι αγρότες θα στείλουν το μήνυμα και οι φοιτητές θα στείλουν το μήνυμά τους και θα είμαστε όλοι αποδέκτες αυτών των μηνυμάτων είτε θετικά είτε αρνητικά» πρόσθεσε ο νέος συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανένας δεν μπαίνει σε μια μάχη πιστεύοντας ότι θα χάσει. Οπότε θα αγωνιστούμε τις 100 μέρες που μένουν έως τις ευρωεκλογές για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέτουμε υψηλούς στόχους, δεν μπορούμε να πούμε ότι μόνος στόχος είναι η δεύτερη θέση και να περάσουμε το ΠΑΣΟΚ. Ο αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι η ΝΔ. Θα αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» σχολίασε για τις ευρωεκλογές.

Ακούστε το ηχητικό:

ΜΕΡΟΣ Α

ΜΕΡΟΣ Β

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ