Σαχινίδης στον Realfm 97,8 για πλειστηριασμούς: Πρέπει να εξασφαλιστούν ευρύτερες συναινέσεις

«Περάσαμε πολλές κυβερνήσεις και εν έτει 2023, συζητάμε αν η τελευταία παρέμβαση της ΝΔ είναι αποτελεσματική, γιατί ο εξωδικαστικός δεν λειτούργησε. Καταργήθηκε ο νόμος που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και πήγαμε στη νέα παρέμβαση της κυβέρνησης. Τελευταία στιγμή έπειτα από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης πάμε σε νέα πρωτοβουλία. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς ένας στους δύο πολίτες φέρει στις πλάτες χρέος» δήλωσε ο Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Θα προτιμούσα να εξασφαλιστούν ευρύτερες συναινέσεις γύρω από τα ζητήματα αυτά. Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα» πρόσθεσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ζητήματα που κρατάνε σε καθεστώς ομηρίας τους πολίτες. Η ΤτΕ άρχισε να κάνει ελέγχους για τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες διαχείρισης δανείων, αν εφαρμόζουν τον κώδικα δεοντολογίας. Δεν είναι πολύ αργά για αυτόν τον έλεγχο; Υπάρχουν ποινές; Να διασφαλίζουν πριν φτάσουν στους πλειστηριασμούς ότι έχει γίνει κάθε πιθανή προσπάθεια» επεσήμανε.

«Με τη χρυσή βίζα δημιουργήθηκε μια τεχνητή κρίση που εκτίναξε την αξία των ακινήτων σε επίπεδα που δεν είναι ανεκτά από τους Έλληνες. Ένα νεαρό ζευγάρι πώς να νοικιάσει με 1.500 ευρώ εισόδημα;» ανέφερε ο κ. Σαχινίδης.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά δίνω τη μάχη με όσους είναι. Η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολες συνθήκες» είπε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ