Ρουσόπουλος στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν έχει μια σειρά εσωτερικών προβλημάτων – Πιθανόν να προσπαθήσει να εξάγει την κρίση

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος, δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι “η κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά μέτρα για την ακρίβεια εδώ και τρεις μήνες”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην Κάτια Μακρή πρόσθεσε ότι  “η κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί περισσότερο. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα αποδίδει στον προϋπολογισμό 5,3 δισ. ευρώ. 5,2 δισ. πληρώνουμε κάθε χρόνο για την υγεία. Μπορεί να μας πει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εάν αφαιρέσουμε αυτά τα 5,3 δισ. πώς θα χρηματοδοτήσουμε την υγεία;”.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις απάντησε ότι “οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη στιγμή. Το έλεγα πάντοτε. Όντως τις τελευταίες ημέρες έχουν δείξει μια μικρή ελαφρά μείωση του ποσοστού της ΝΔ. Δεν το κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό. Ένα ποσοστό πηγαίνει στο ΚΙΝΑΛ από εμάς, ένα ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί κάποιος να πει ότι με γαργαλάει η ιδέα από τη στιγμή που βλέπω στον χώρο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς ότι ξαφνικά μεγαλώνει και φουσκώνει παραπάνω από το 8% που ήταν στις εκλογές το ΚΙΝΑΛ, μήπως πάω να πάω σε εκλογές νωρίτερα και κατά συνέπεια να διχάσω αυτά τα δύο κόμματα και να ωφεληθώ εγώ που ούτως ή άλλως είμαι πρώτο κόμμα; Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πολιτική λογική, αλλά δεν νομίζω ότι είναι στην πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, τουλάχιστον όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω”.

Σχετικά με την τουρκική επιθετικότητα σχολίασε ότι “ο Ερντογάν έχει μια σειρά εσωτερικών προβλημάτων. Πιθανόν να προσπαθήσει να εξάγει την κρίση, έχει εκλογές του χρόνου”.

“Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι σε ήπια αντιμετώπιση των προβλημάτων με τους διεθνείς κανόνες” συμπλήρωσε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ