Ρουσόπουλος στον Realfm 97,8: Μόνο η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να δώσει αποτελέσματα στα ενεργειακά

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή δήλωσε ότι “η ανησυχία είναι διάχυτη στις συνεδριάσεις της ΕΕ, η εκτίμηση των πιο ψύχραιμων είναι ότι η Ρωσία κάνοντας επίδειξη δύναμης για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι είναι ακόμα κραταιά και ελέγχει τα πάντα”.

“Δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να επιτεθεί και αλλού και δεύτερον ότι μπορεί να βάλει και τα πυρηνικά όπλα στο “παιχνίδι”. Νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με την εντύπωση και λιγότερο με την ουσία. Η ουσία παραμένει ο πόλεμος στην Ουκρανία και όσα γίνονται στην Πολωνία και την Βουλγαρία με το φυσικό αέριο” πρόσθεσε.

“Εγώ νομίζω ότι είμαστε πριν από το κατώφλι, δεν είναι απίθανο να έχουμε γενικευμένη σύγκρουση” σχολίασε για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς για τους αγωγούς φυσικού αερίου της Ρωσίας απάντησε ότι “Ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι είχε μια σύσκεψη στο Μαξίμου για τα ενεργειακά. Μίλησε και με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό και πριν από 15 ημέρες να θυμίσω όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα στην ΕΕ της αλληλεγγύης, σε δύο περιπτώσεις της ενέργειας και του προσφυγικού έχει ζητήσει συγκεκριμένες δράσεις και το είπε μόνος του ότι δεν μπορεί να περιμένουμε από κάθε χώρα να διαπραγματεύεται χωριστά τις τιμές”.

“Αν δεν αποτελέσουν σύντομα αντικείμενο αποφάσεων από την ΕΕ σύντομα, φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα. Η χώρα μας είναι η λιγότερα εξαρτημένη από την Ρωσία, βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ανάγκη” συμπλήρωσε.

“Μόνο η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να δώσει αποτελέσματα” υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ