Ρουσόπουλος στον Realfm 97,8: Φοβάμαι ότι ο Ερντογάν μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου δήλωσε ότι «δεν είναι καθόλου ψευδεπίγραφο το ζήτημα του απορρήτου και αυτό που επικαλείται η αντιπολίτευση το άρθρο 14 ότι μπορεί με εντολή του υπουργού ή του πρωθυπουργού να αρθεί το απόρρητο, δεν είναι το ακριβές. Γιατί μιλάει για την δυνατότητα που δίνεται να μπορέσουν να καταθέσουν σε κάποιες αρχές όπως στα δικαστήρια οι συμμετέχοντες ως εργαζόμενοι στην ΕΥΠ».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Ανδρουλάκης δεν πάει στην ΕΥΠ να ενημερωθεί και στη συνέχεια να ενημερώσει κι όλους τους υπολοίπους. Αν είχε γίνει αυτό θα ξέραμε τους λόγους ακριβώς που θα επέλεγε ο ίδιος να πει στην δημοσιότητα και αναρωτιέμαι αν υποθέσουμε σε ένα σενάριο εργασίας ότι αύριο γίνεται πρωθυπουργός ο κ. Ανδρουλάκης, θα απαξιοί να μιλήσει με την ΕΥΠ; Δεν θα έχει συνεργασία; Γιατί στην ουσία με την στάση του είναι σαν να λέει ότι είναι υποτιμητικό για τον ίδιο να πάει στην ΕΥΠ και να ενημερωθεί και κατά συνέπεια δεν πάει» περιέγραψε.

«Έχω κάνει μια αντιπρόταση αλλά δεν έχει προχωρήσει για να επεκταθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πέραν της διαρροής και πώς έγινε και στην ουσία της υπόθεσης. Στην συνέχεια ο εισαγγελέας δεν είναι υποχρεωμένος να την πει σε όλους τους Έλληνες, μπορεί να την πει στον αρχηγό του κόμματος. Δεν ρίχνω την ευθύνη στον κ. Ανδρουλάκη αλλά λέω ότι υπάρχουν διέξοδοι» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις τόνισε ότι «Το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, στο οποίο μετέχουν όλα τα κόμματα, θα πρέπει να συζητήσει το θέμα και να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Δεύτερον, στο Παρίσι προχθές μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη ετέθη στο Συμβούλιο της Ευρώπης στη συνεδρίαση του προεδρείου και ενώπιον Τούρκων συναδέλφων, το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας με κατηγορηματικό τρόπο».

«Είναι η πρώτη φορά που η ρητορική έχει ξεπεράσει τα όρια της. Οι εκτιμήσεις που κάνουμε όλοι είναι κοινές ενόψει των εκλογών που φαίνεται να χάνει ο κ. Ερντογάν ή προσπαθεί να επιτύχει συσπείρωση ή εάν το επιτρέπει/επιβάλλει μπορεί να πάρει μια παράταση διετή στην θητεία του εφόσον δημιουργήσει σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο. Άρα φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στο Αιγαίο» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ