Ρήγας: Ήταν δικαιολογημένες οι κινήσεις του Κασσελάκη – Δεν μπορεί να αντιπολιτευόμαστε το ίδιο μας το κόμμα

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ήταν δικαιολογημένες απολύτως οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη».

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ, «από την αρχή ο κ. Κασσελάκης έδειξε ότι θέλει να πάει με όλους και ταυτόχρονα να πάει μπροστά το κόμμα. Έχουμε περάσει μία ήττα στις εθνικές εκλογές, υπήρξε η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα που παραμένει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, επομένως υπήρξε μία κατάσταση από την πρώτη μέρα, υπήρξε μία αμφισβήτηση του κ. Κασσελάκη από την πρώτη ημέρα και εξελισσόταν καθημερινά».

«Ακούγονται βαριές κουβέντες, ότι το κόμμα είναι διαπλεκόμενο, μας προσβάλλει απολύτως», τόνισε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι σε ένα κόμμα όπου ο πρόεδρος ήρθε ”φυτευτός”, όποτε καταλαβαίνετε ότι ξεπέρασαν τα εσκαμμένα και νομίζω ότι έπρεπε να προστατευτούμε όλοι αλλά και ο ίδιος προσωπικά».

Σε ερώτηση για τις παραπομπές κορυφαίων στελεχών ο ίδιος δήλωσε πως «ήταν δικαιολογημένες απολύτως οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, το ερώτημα είναι ότι μπορούν κάποιοι να λένε ότι λένε και να συνεχίζουν να βρίσκονται στο κόμμα; Εγώ προσωπικά αν είχα πολιτικές διαφωνίες θα αποχωρούσα μόνος μου», είπε.

«Θα ήμασταν πολύ πιο ισχυροί αν είχαμε κοινό μέτωπο απέναντι στη ΝΔ»

«Απειλές εγώ δεν μπορώ να δεχτώ από κανέναν. Όταν προσβάλλεσαι και προσβάλλεις και πολιτικές διαδρομές, και χώρους, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τη Νέα Δημοκρατία… Όλα αυτά λοιπόν χρειάζονται έναν άλλον τρόπο, έναν άλλον χειρισμό. Θα ήμασταν πολύ πιο ισχυροί αν είχαμε κοινό μέτωπο απένταντι στη ΝΔ και όχι εσωτερικό» τόνισε ο κ. Ρήγας.

«Δεν μπορεί να αντιπολιτευόμαστε το ίδιο μας το κόμμα»

Ερωτηθείς αν το γραφείο Τύπου θα ορίζει ποιοι βουλευτές θα βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές δήλωσε: «Αρχικά, θα ξεκινήσω από τα βασικά, ότι θα πρέπει να είμαστε διαβασμένοι, να έχουμε την ατζέντα και να έχουμε ενιαία έκφραση. Το μέτωπό μας πρέπει να είναι στα προβλήματα του κόσμου. Δεν θα επιτρέψουμε να βγαίνει ο καθένας και να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Η πρόθεση είναι να μη βάζουμε φραγμούς σε κανέναν. Δε θα αποκλειστεί κανείς. Θα προσπαθήσουμε αυτό να γίνει πράξη όμως ώστε να υπάρξει μία ενιαία φωνή. Δεν μπορεί να αντιπολιτευόμαστε το ίδιο μας το κόμμα».

«Όταν ο κ. Βίτσας λέει ότι έχει βρει το όνομα του νέου κόμματος αντιλαμβάνεστε ότι είναι κάτι που με ξεπερνάει», σχολίασε.

«Το θέμα είναι να μην υπερβαίνεις τα εσκαμμένα»

«Αν χρειαστεί να κάνουμε Πολιτική Γραμματεία θα την κάνουμε. Αν εξελιχθεί όλο αυτό δεν υπηρετείς τον στόχο που είχες ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως χώρος προοδευτικής δημοκρατικής Αριστεράς, άρα απομειώνεις -και φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις- τη δυναμική του κόμματος στην επίλυση των προβλημάτων. Άρα ή αυτό σταματάει και μετά θα δούμε τι θα γίνει με τις ακραίες αυτές εκφράσεις που προηγήθηκαν ή δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Εγώ θέλω κάτι ενιαίο, το κόμμα μας είχε μία ιδιαιτερότητα πάντα υπήρχε η δυνατότητα ελευθερίας γνώμης, το θέμα είναι να μην υπερβαίνεις τα εσκαμμένα», είπε ο κ. Ρήγας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ