Ρήγας για Κατσίκη: Αν ήταν δικός μας βουλευτής θα είχε κληθεί να δώσει τουλάχιστον εξηγήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

“Οι δηλώσεις του κ. Κατσίκη είναι απαράδεκτες” δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon.

Όταν μιλάει κάποιος για πράγματα, τα οποία είναι υψίστης σημασίας, νομίζω έχει μέσα την ανευθυνότητα. Θα έλεγα ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλοι, άπαντες” και συμπλήρωσε “είμαστε δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, πολιτικές και διαδρομές. Συμφωνήσαμε και ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ τιμούν αυτή τη συμφωνία που κάναμε. Από εκεί και πέρα οι διαφορές υπάρχουν, φάνηκαν σε πολλά ζητήματα”.

“Εγώ αν ήταν δικός μας βουλευτής σας λέω ευθέως ότι θα είχε κληθεί να δώσει τουλάχιστον εξηγήσεις και από εκεί και μετά θα υπήρχαν αναλόγως των εξηγήσεων θα υπήρχαν και τα υπόλοιπα. Για τέτοια ακραία ζητήματα, η στάση η προσωπική αλλά και αυτό που θα πρότεινα, αλλά και η συλλογική μας σκέψη είναι ότι πρέπει η παραίτηση να είναι στη διάθεση του κόμματος όταν παρεμβαίνει σε ζητήματα που δεν έχουμε συμφωνήσει και είναι υψίστης σημασίας”.

Αναφορικά με την ενημέρωση στους πολιτικούς αρχηγούς από τον κ. Κοτζιά τόνισε “Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί μάλλον χωρίς ευθύνη και συναίσθηση των αρμοδιοτήτων του. Ο κ. Κοτζιάς ενημερώνει για το πως έχουν προχωρήσει τα πράγματα και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Όταν έχουν το καταληκτικό θα ενημερώσει ο Πρωθυπουργός. Όλα αυτά είναι όχι άκομψα, με ξεπερνάνε. Όταν έχουμε σοβαρά ζητήματα δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψάχνει διάφορα πράγματα για να δημιουργήσει θέματα και η διαδρομή του στην περίοδο αυτή που είμαστε στην κυβέρνηση αγγίζει τα όρια της ανευθυνότητας”

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ