Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η γκάφα με τον λάθος πίνακα για την Τριπολιτσά

Μέσα στο «ντελίριό» του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το επιτελείο του να επιτεθούν στην Ελλάδα υπέπεσαν σε… γκάφα ολκής.

Πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος Πρόεδρος θέλοντας να συκοφαντήσει την Ελλάδα και συνεχίζοντας την προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας αναφέρθηκε στη μάχη της Τριπολιτσάς – και μάλιστα ως σφαγή- και με ανάρτησή του στο Twitter τόνισε:

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι».

Ο Ερντογάν συνόδεψε την ανάρτησή του με έναν πίνακα ζωγραφικής που υποτίθεται ήταν από τη μάχη της Τριπολιτσάς. Όμως έκανε λάθος κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες του Twitter.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανήρτησε τη φωτογραφία ενός πίνακα του Georg Philipp Rugendas που αποτυπώνει τη μάχη στο Πετροβαράντιν, το σημερινό Νόβι Σαντ της Σερβίας, που έγινε κατά τη διάρκεια του αυστρο-τουρκικού πολέμου το 1716.

Δηλαδή ο Ερντογάν χρησιμοποίησε ένα γεγονός που έγινε 105 χρόνια πριν από τη μάχη της Τριπολιτσάς. Οι χρήστες του Twitter ανέβασαν τον πίνακα από τη μάχη του Πετροβαράντιν αντιπαραβάλλοντάς τον με εκείνον του Ερντογάν και είναι οι ίδιοι. Έτσι αναδείχθηκε το ψέμα ή το λάθος του Ερντογάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ