Ρεκόρ εμπλοκών: Δόγμα «μηδενικής ανοχής» από την Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο

H Πολεμική Αεροπορία έχει σκληρύνει την στάση της απέναντι σε κάθε τουρκική προκλητικότητα από αέρος στο Αιγαίο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η πολιτική των Ενόπλων Δυνάμεων σκληραίνει έτι περισσότερο την στάση της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, υιοθετώντας το δόγμα της «μηδενικής ανοχής», απαντώντας δυναμικά σε κάθε πρόκληση.

Έτσι, μπορεί ο Σεπτέμβριος να κινήθηκε σε σχετικά «βατά» επίπεδα παραβιάσεων (σ.σ. που δεν νοείται ως κανονικότητα στο ελάχιστο αυτό που βιώνουμε), ωστόσο τα ελληνικά μαχητικά προχώρησαν σε ρεκόρ αναχαιτίσεων χωρίς μάλιστα να έχει σημειωθεί περαιτέρω κλιμάκωση, με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών.

Τα νούμερα αποτυπώνουν ανάγλυφα το νέο δόγμα που έχουν υιοθετήσει στην Πολεμική Αεροπορία και που φέρνουν σε πέρας – όποτε κληθούν – οι Έλληνες πιλότοι.

Πολεμική Αεροπορία εμπλοκές

Τον Σεπτέμβριο, χωρίς να έχει κλείσει ακόμη ο μήνας, μέχρι τις 24 είχαν σημειωθεί 180 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Τα ελληνικά μαχητικά που προχώρησαν στις αναχαιτίσεις κατέληξαν σε 15 περιπτώσεις να έχουν πάρει την «ώρα 6» (όπως λένε στην γλώσσα τον αεροπόρων το πίσω μέρος του προπορευόμενου αεροπλάνου) των Τούρκων, με τα ραντάρ να τους έχουν λοκάρει σε «κατάσταση κατάρριψης».

Οι εμπλοκές του Σεπτεμβρίου χτύπησαν ρεκόρ χρονιάς, και μάλιστα είναι κατά 2 περισσότερες εν σχέσει με τον Μάρτιο, που είχαμε 13 εμπλοκές έναντι 126 παραβιάσεων και 10 εμπλοκές τον Μάιο έναντι 418 παραβιάσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ