Ραπανάκης στον Realfm 97,8: Ο κ. Σακελλαρίδης δεν θα διεκδικήσει την προεδρία

Ο διευθυντής της Αυγής, Σπύρος Ραπανάκης, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι το κλείσιμο ενός ιστορικού κύκλου, ενός ταξιδιού που σημάδεψε την σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Ο Αλέξης Τσίπρας περνάει σιγά σιγά στην ιστορία ως ένας πολιτικός που ανήλθε στην ηγεσία ενός μικρού κόμματος, του Συνασπισμού τότε, και κατάφερε να εκφράσει ένα πολιτικό αίτημα» είπε αρχικά.

«Έγιναν πολλά λάθη, αλλά νομίζω λάθη δεν κάνεις μόνο όταν δεν κάνεις τίποτα. Όταν έχεις 15 χρόνια στο τιμόνι ενός κόμματος και σε αυτές τις συνθήκες, προφανώς θα κάνεις και λάθη. Εγώ προσωπικά εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί έναν ολόκληρο χώρο, που έχει ανάγκη πολιτικής έκφρασης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του την πρόκληση της επανίδρυσης και αλλαγή από την ηγεσία μέχρι την βάση, από τον πρόεδρο μέχρι τα τελευταία μέλη στην τελευταία οργάνωση του κόμματος» τόνισε.

«Η ύπαρξη του Αλέξη Τσίπρα ήταν η συγκολλητική ουσία για όλους. Ακόμα και όσοι θεωρούνταν εσωκομματική αντιπολίτευση, η κριτική και η αμφισβήτηση γινόταν πάντα υπό το πρίσμα ότι ο Τσίπρας είναι εκεί. Αυτό σημαίνει ότι στο δρόμο για την εκλογή νέου προέδρου, αναμένοντας και τα πρόσωπα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα είναι, θα συγκρουστούν όχι ως απλά πρόσωπα αλλά ως πολιτικές πλατφόρμες, πολιτικά σχέδια. Άρα εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις αλλά πιστεύω θα υπάρξουν και συγκλίσεις και ανασυνθέσεις» συμπλήρωσε.

«Μιλούσα με στελέχη που εντάσσονται στην ευρύτερη τάση των προεδρικών, που λένε ότι αν υπάρξει ένα πρόσωπο της νέας γενιάς στο τιμόνι, “εγώ θα στηρίξω”. Θα υπάρξουν ανασυνθέσεις στο κομματικό σκηνικό. Έχω εκτίμηση ότι υπάρχει δυνατότητα να υπάρξουν επιστροφές και νέες στηρίξεις. Φυσικά θα υπάρξουν και αποχωρήσεις αυτών που θεωρούν ότι χωρίς τον Τσίπρα δεν υπάρχει τίποτα. Θα υπάρχει όμως και ένα κομμάτι εισροών. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης για παράδειγμα, που απείχε πολλά χρόνια, έφυγε διαφωνώντας με την πολιτική τον Σεπτέμβρη του 2015, σηματοδοτεί μια κίνηση από τα αριστερά και την κοινωνία, επιστροφής και επανένταξης. Δεν θεωρώ ότι ο κ. Σακελλαρίδης είναι ένα πρόσωπο που θα διεκδικήσει την προεδρία. Θα το απέκλεια για την ακρίβεια» επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ