Ραγκούσης: Καταγγέλλει ότι κινητό πολίτη μολύνθηκε από Predator με παραποιημένο sms για το εμβόλιο

Στην καταγγελία ότι πολίτης δέχθηκε μήνυμα το οποίο περιείχε το κακόβουλο λογισμικό Predator με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr, προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι πολίτης έλαβε το επιμολυσμένο μήνυμα, που παγίδευσε το κινητό του με το Predator, λίγες ημέρες πριν κάνει το εμβόλιό του. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Πιερρακάκη, για το πώς γνώριζαν χειριστές του Predator τα αυστηρά προσωπικά δεδομένα του πολίτη.

«Ο λόγος που ζητήσαμε τον λόγο ήταν για να θέσουμε στην Ολομέλεια της Βουλής την υποχρέωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Πιερρακάκη, να έρθει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις. Πολίτης του οποίο του κινητό παγιδεύτηκε με το Predator, δέχθηκε μήνυμα που περιείχε αυτό το κακόβουλο λογισμικό, με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr» ανέφερε αρχικά ο κ. Ραγκούσης.

Και συνέχισε: «Ο πολίτης αυτός δέχθηκε το επιμολυσμένο μήνυμα, που παγίδευσε το κινητό του με το Predator, λίγες ημέρες πριν κάνει το εμβόλιό του. Δηλαδή την ώρα που περίμενε το SMS υπενθύμισης για το ραντεβού του εμβολίου του που είχε προγραμματίσει, αντί να πάρει το κανονικό SMS, πήρε το μολυσμένο».

«Ο κ. Πιερρακάκης πρέπει να έρθει άμεσα να δώσει εξηγήσεις στην εθνική αντιπροσωπεία είναι πώς γνώριζαν οι χειριστές του Predator, το ενιαίο αυτό κέντρο παράνομων υποκλοπών ΕΥΠ και Predator, με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου, το αυστηρό προσωπικό αυτό δεδομένο του πολίτη. Για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για το εμβόλιο. Ο πολίτης αυτός -όπως θα κάναμε όλοι μας- πάτησε το link και επιμολύνθηκε το κινητό του και παραδόθηκαν οι επικοινωνίες και η προσωπική του ζωή στο Predator» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οφείλει ο κ. Πιερρακάκης να έρθει να δώσει αυτές τις εξηγήσεις διότι είναι προφανέστατο ότι προκύπτει ενιαίο κέντρο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που υπάρχουν στις πλατφόρμες gov.gr και στις άλλες πλατφόρμες του δημοσίου. Επίσης, προέκυψαν και οι καταγγελίες για την περιβόητη “Majoritas”, η οποία υπερηφανεύεται ότι βοήθησε την ΝΔ το 2019 να κερδίσει τις εκλογές χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας ακριβώς αυτά τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για να χειραγωγήσει τις πολιτικές και εκλογικές τους προτιμήσεις. Οφείλει συνολικά για αυτούς τους λόγους ο κ. Πιερρακάκης να έρθει να δώσει εξηγήσεις εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη, εγκεφάλου αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός εάν ο κ. Πιερρακάκης προτιμά να στείλει την παραίτησή του» κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ