Rafale: Οι ολοκαίνουριες «ριπές ανέμου» θα αγκαλιάσουν σε λίγες ώρες το Τατόι

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Δύο ολοκαίνουρια Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας ανοίγουν σε λίγες ώρες για πρώτη τα φτερά τους στο Τατόι.

του Χρήστου Μαζανίτη

Μεγάλη ημέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία που τιμά τον Πολιούχο της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Σήμερα στο Τατόι κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Στις 10:00, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας στο Τατόι και στις 12:00 ξεκινά ο επίσημος εορτασμός και η δοξολογία στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι εορτασμοί της ημέρας θα κορυφωθούν με την – εκτός απροόπτου – άφιξη των επιπλέον 2 ολοκαίνουριων Rafale από το σύνολο των 24 που θα παραλάβει η Πολεμική Αεροπορία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νέων αεροσκαφών σε 8.

Ήδη, έχει παραλάβει τα πρώτα 6, που είναι μεταχειρισμένα – αναβαθμισμένα και τα 2 που αναμένεται να σκεπάσουν τον ουρανό πάνω από το Τατόι σήμερα θα είναι τα πρώτα ολοκαίνουρια, απευθείας από το εργοστάσιο κατασκευής της DASAULT, στη Γαλλία.

Τις ολοκαίνουριες «Ριπές Ανέμου» θα συνοδεύει ένα από τα ήδη υπάρχοντα Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας, από την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα. Εκεί όπου βρίσκεται η φωλιά των Mirage 2000-5 και των δικινητήριων Rafale.

Τα δύο νέα αποκτήματα της ΠΑ είναι μονοθέσια και θα συμπληρώσουν τον υπάρχοντα στόλο των 2 διθέσιων και 4 μονοθέσιων μαχητικών του τύπου που ήδη διαθέτει η χώρα, αυξάνοντας την αποτρεπτική ισχύ.

Το Rafale F3R είναι μια αεροπορική πλατφόρμα που ενσωματώνει αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα επιτρέψουν την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε αναδυόμενη απειλή εντός του Ελληνικού FIR και έως την Ανατολική Μεσόγειο. Οι προηγμένες επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροσκάφους σε συνδυασμό με την απίστευτη ισχύ, τα όπλα, την εμβέλεια και τη σημαντικά βελτιωμένη αντίληψη της τακτικής κατάστασης, θα διασφαλίσουν αεροπορική υπεροχή και κυριαρχία και θα υποστηρίξουν τους αντικειμενικούς σκοπούς της αποτροπής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ