Ραδιοφωνική αναμέτρηση Ασημακοπούλου-Μηλιού στον Real Fm 97,8 για τις αλλαγές στις 100 δόσεις

Ραδιοφωνική αναμέτρηση Ασημακοπούλου-Μηλιού στον Real Fm 97,8 για τις αλλαγές στις 100 δόσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, “μονομάχησαν” στον αέρα του Real Fm 97,8 για τις αλλαγές στις 100 δόσεις αλλά και για όλα τα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

«Η ευθύνη των βουλευτών είναι να είναι ειλικρινής και να αναλαμβάνουν τις συνεπείς των πράξεών τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ρύθμιση της κυβέρνησης που αφορά το 99,5 % των πολιτών. Με ευθύνη απέναντι στον κόσμο, αισθάνομαι ότι κάνω κάτι καλό για τον κόσμο. Συνέχεια το αισθάνομαι. Ο στόχος μας ήταν να ρυθμίσουμε τις οφειλές του κόσμου», σχολίασε αρχικά η κ. Ασημακοπούλου και συνέχισε:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα διαμεσολάβησης ��ης τρόικας. Πάντοτε η πρόθεση ήταν να ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σήμερα διορθώνεται μια νομοτεχνική ασάφεια-αστοχία. Γίνεται μια διευκρίνιση σήμερα η οποία είναι απαραίτητη. Το αυτογκόλ συνίσταται στο ότι αντί σήμερα να συζητάμε το καλό της ρυθμίσεως συζητάμε αυτή την αλλαγή. Θα προτιμούσα να μην έχει γίνει έτσι».

«Είναι μία ασάφεια που υπήρχε. Η πρόθεση ήταν πάντοτε τα ληξιπρόθεσμα. Δουλειά δική μου είναι να εξηγώ στον κόσμο, αν συμβαίνει κάτι καλό. Η γνώμη μου είναι ότι αυτή τη στιγμή, αποσαφηνίζουμε κάτι το οποίο έπρεπε να είναι σαφές από την αρχή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μηλιός, τόνισε ότι «η τρόικα, ως υπάλληλοι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, επιβλέπουν και επιτηρούν ένα πρόγραμμα το οποίο έχει συμφωνηθεί. Ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένα έσοδα, συγκεκριμένες δαπάνες και τρόπους να επιτευχθούν αυτά τα έσοδα. Εμείς αυτή τη συμφωνία θα την καταργήσουμε» και συνέχισε:

«Πάνω από όλα, στην Ελλάδα και την Ευρώπη ισχύει η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Θα ασκήσουμε πολιτικές οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο τα συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας. Δεν θα είμαστε μια κυβέρνηση η οποία θα δημιουργήσει ελλείμματα. Οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπούνε σε άλλη βάση. Θα ανοίξουμε το θέμα του Εθνικού χρέους».

«Εμείς θα έρθουμε σε μία συμφωνία η οποία θα επιτυγχάνει συγκεκριμένους στόχους, με άλλο τρόπο. Ποιος είναι ο στόχος; Να μην έχουμε ελλείμματα. Το χρέος λειτουργεί ως τροχοπέδη γιατί απορροφά τεράστιους πόρους. Αυτοί οι πόροι πρέπει να πάνε στην κοινωνική προστασία και την ανάπτυξη. Επειδή το θέμα του χρέους δεν είναι μόνο Ελληνικό, είναι και άλλες χώρες που έχουν πρόβλημα, η πολιτική μας αυτή, θα βάλει νέα ατζέντα στην Ευρώπη. Δεν θα συνεχίσουμε με την λιτότητα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση θα πανηγυρίσει επειδή έχει εγκριθεί η δόση, επειδή θα έχει υποχωρήσει σε όλα».

«Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα αποκλείεται. Αποκλείεται για πολλούς λόγους. Αυτό θα σήμαινε την διάλυση όλης της Ευρωζώνης. Ήθελαν να δώσουν ένα παράδειγμα στην Ελλάδα με αυστηρά μέτρα για να μην κουνηθεί κανένας άλλος λαός. Οι δηλώσεις μας δεν είναι Ζάππεια είναι δεσμεύσεις προς τον Ελληνικό λαό που θα τηρήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηλιός.

«Αυτό που ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα κάνει μονομερής ενέργειες και ότι αυτό με κάποιο μαγικό τρόπο, θα το αποδεχθούν οι δανειστές μας. Αν δεν το αποδεχθούν, αυτό πρέπει να δούμε. Τι θα γίνει αν δεν το αποδεχθούν;», αναρωτήθηκε η κ. Ασημακοπούλου και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει όχι μόνο ότι θα λύσει το θέμα του χρέους με κάποιο μαγικό τρόπο, αλλά ότι θα λύσει το θέμα και για την Ιταλία και για τις άλλες χώρες. Εμένα στα μέρη μου λένε μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις».

«Η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο. Βιώσιμο χρέος σημαίνει ότι αντιμετωπίζεται με έναν βιώσιμο τρόπο. Με τη λήξη του προγράμματος, ξεκινά άμεσα η κουβέντα για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα της χώρας», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Είναι μια Εθνική ανυπομονησία με δεδομένο ότι όλοι θέλουμε να τελειώσει αυτή η φάση και να μπούμε στην επόμενη, όπου δεν θα μπορείτε να μου πείτε ότι η τρόικα μας έβαλε να κάνουμε το άλφα ή το βήτα. Η κίνηση έχει σαν αποτέλεσμα να ανοίξει η κουβέντα για την επόμενη μέρα, μια κουβέντα που πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους γιατί τότε είναι το τέλος του Ευρωπαϊκού προγράμματος».

«Η γραμμή πιστοληπτικής στήριξης έχει συγκεκριμένους όρους. Θα γίνει μια συμφωνία για την Ελλάδα ειδικά για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτή η γραμμή. Αυτά θα είναι λεφτά καβάντζα. Η δουλειά είναι αυτά, να τα χρηματοδοτήσουμε και από την ανάπτυξη και από τις αγορές. Όταν λέμε μνημόνιο στην Ελλάδα, εννοούμε οριζόντια μέτρα και περικοπές. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτό που τίθεται είναι ένα Εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι το σχέδιο», είπε ακόμα η κ. Ασημακοπούλου, σχετικά με την επόμενη μέρα, μετά το μνημόνιο.

«Το βασικό ζήτημα είναι το αν θα συνεχιστεί η λιτότητα. Η μετονομασία των μέτρων από οριζόντια σε μεταρρυθμίσεις δεν αλλάζουν τα πράγματα. Ο ελληνικός λαός, στις επόμενες εκλογές θα αποφασίσει επ’ αυτών. Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν για τον κόσμο με αυτή τη γραμμή που εξαγγέλλει αυτή η κυβέρνηση. Θα συνοδεύεται από όρους λιτότητας. Είναι μετονομασία της ίδιας πολιτικής και το έχουμε προειδοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση. Εμείς είμαστε εδώ για να αλλάξουμε αυτή την πολιτική», απάντησε ο κ. Μηλιός με την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να επισημαίνει:

«Κοντός ψαλμός αλληλούια. Θα δούμε τους όρους που θα πέσουν στο τραπέζι και θα δούμε αν είναι λιτότητα και αν είναι μεταρρύθμιση. Θα καταλάβει ο κόσμος ότι τέρμα το μνημόνιο. Εμείς κινούμαστε στη λογική με το νέο έτος να μειώσουμε αυτά τα βάρη».

«Βασικός άξονας της πολιτικής μας είναι η επαναφορά της εργασίας επομένως μέτρα όπως είναι ο μαζικές απολύσεις τις οποίες και δεν θα τις δεχθούμε. Το ασφαλιστικό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται μια ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων», απάντησε ο κ. Μηλιός.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ