Qatar Gate-Εύα Καϊλή: Η «ενέδρα» στο γκαράζ, το κινητό και οι έρευνες – Νέα στοιχεία για το πώς στήθηκε η επιχείρηση

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως για την επιχείρηση των Αρχών του Βελγίου και για τις έρευνες που οδήγησαν σε συλλήψεις -μεταξύ των οποίων και της Εύας Καϊλή– στο πλαίσιο του Qatar Gate, που έχει προκαλέσει «σεισμό».

Εύα Καϊλή: Δήλωσε «ξαφνιασμένη» και «έριξε» ευθύνες στον σύντροφό της – Τι κατέθεσε στις αρχές

Η βελγική εφημερίδα «Le Soir» αποκαλύπτει το πώς πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση των αρχών, η οποία ξεκίνησε με την «ενέδρα» που έστησαν στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι έξω από το σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες.

Οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση τον ακολούθησαν από την στιγμή που έφυγε από το γκαράζ του σπιτιού και τελικά τον συνέλαβαν. Κομβικής σημασίας, θεωρείται η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του συντρόφου της Εύας Καϊλή. Η σύλληψή του, αποτέλεσε και το έναυσμα για συνολικά 16 έρευνες των αρχών στις Βρυξέλλες και στα περίχωρα.

Εύα Καϊλή: Τρίτη και 13 η ψηφοφορία για την καθαίρεσή της από το αξίωμα της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Είναι χαρακτηριστικό ότι η όλη επιχείρηση φαίνεται πως δεν είχε καταγραφεί στη βάση δεδομένων της βελγικής αστυνομίας, έτσι ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των προσώπων που θα γνώριζαν την εξέλιξη των κινήσεων της αστυνομίας. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι την υπόθεση Qatar Gate χειρίζονταν ένας πολύ περιορισμένος αριθμός ερευνητών.

Το «κλειδί» για την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της Εύας Καϊλή ήταν ο εντοπισμός του πατέρα της με χρήματα στην κατοχή του, καθώς έτσι καταρρίφθηκε η ασυλία της ευρωβουλευτή, όπως αναφέρει πηγή στην Le Soir.

Εύα Καϊλή: Ερευνώνται οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πατέρα της

Η εφημερίδα παρουσίασε, επίσης, μαρτυρίες αστυνομικών, οι οποίοι συμμετείχαν στις έρευνες που έγιναν την Παρασκευή και ήταν εκ των πρώτων που είδαν τόσο τα χρήματα που έφερε ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος εντοπίστηκε έξω από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όσο και τις τσάντες στις οποίες η ευρωβουλευτής φέρεται να είχε 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα χρήματα αυτά ήταν σε χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ. Πηγή που μίλησε στην εφημερίδα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «αυτά τα ευρήματα τα εντοπίζουμε συνήθως σε έρευνες σπιτιών διακινητών ναρκωτικών».

Μία δεύτερη πηγή που έχει γνώση της έρευνας σημείωσε πως «το απόγευμα της Παρασκευής κλαίγαμε από χαρά» και πρόσθεσε ότι «ακόμα και αν κάνουμε ένα βήμα πίσω από τα γεγονότα, είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που προκαλεί ναυτία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή δεν συμπεριλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων, που έλαβαν χώρα την Παρασκευή. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, εντός του διαμερίσματός της εντοπίστηκαν δώρα και πολύτιμα αντικείμενα από το Κατάρ, την χώρα που φέρεται να εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση.

Τι κατέθεσε η Εύα Καϊλή

ΗΕύα Καϊλή έχει προφυλακιστεί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν-Ζιλ κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε ξαφνιασμένη από τις αποκαλύψεις καταθέτοντας στις αρχές και φέρεται να επέρριψε τις ευθύνες για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της, στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Η ευρωβουλευτής φέρεται να δήλωσε στις αρχές ότι είχε πέσει στην αντίληψή της η συνεργασία που είχε ο σύντροφός της με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και ότι του είχε επιστήσει την προσοχή. Η ίδια, πάντως, φέρεται να αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στις δουλειές του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σημειώνοντας ότι δεν υποβάλλει σε έλεγχο τον προσωπικό του υπολογιστή ή τα έγγραφά του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ