Πυρά Βελόπουλου κατά ΝΔ: Παίρνετε τηλέφωνα υποψήφιούς μας για να τους πείσετε να κατέβουν με εσάς

Οχλήσεις, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, σε πολίτες που θα κατέλθουν στις εκλογές ως υποψήφιοι με την Ελληνική Λύση, προκειμένου να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, κατήγγειλε ο Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής στην τελευταία ομιλία του στην παρούσα Βουλή, όπως ο ίδιος την προσδιόρισε.

«Εκεί στη ΝΔ ήδη ξεκινήσατε τα τηλέφωνα. Έχετε απελπιστεί. Από τώρα ξεκινήσατε την αποστασία. Ήδη παίρνετε τηλέφωνα ακόμα και σε υποψηφίους της Ελληνικής Λύσης για να τους πείσετε να κατέβουν υποψήφιοι με τη ΝΔ! Βέβαια ένα κόμμα που είναι μεγαλωμένο μέσα στην αποστασία είναι εθισμένο σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχουμε και παλίνδρομες επαναφορές. Φεύγουν βουλευτές από ένα κόμμα πάνε σε άλλο, ξαναεπιστρέφουν. Αλλά και τα τρία κόμματα δεν έχετε καμία ιδεολογική διαφορά», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνέχισε τα πυρά του προς την κυβέρνηση, λέγοντας ότι: «Όταν η ΝΔ παίρνει τηλέφωνα σε υποψηφίους μας για να μην κατέλθουν με την Ελληνική Λύση στις εκλογές, φανταστείτε τι θα γίνει την επομένη των εκλογών. Πώς θα φεύγουν οι βαλίτσες ζητώντας αποστάτες. Και όλα αυτά γιατί σας ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα. Είστε βουτηγμένοι στο βούρκο της ανηθικότητας. Έχετε χάσει κάθε ηθικό πλεονέκτημα. Εμείς όμως θα σας πάμε στον εισαγγελέα. Τέρμα οι πλάκες. Έχετε κάνει την ανηθικότητα επιστήμη. Εμείς αντίθετα έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα που δεν έχει η ΝΔ. Εσείς είστε μια συμμορία πολιτική που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η εξουσία και το πώς θα συνεχίσετε να την διαχειρίζεστε.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι «εμείς επί 4 χρόνια μιλήσαμε εδώ στην βουλή, κάναμε προτάσεις, κρίναμε και επικρίναμε κόσμια χωρίς εξαλοσύνες. Η θέα όμως σήμερα του κοινοβουλίου είναι απογοητευτική. Απουσιάζουν και πάλι βουλευτές, οι οποίοι όμως προλαβαίνουν να πάνε στα κανάλια για να φανούν. Εδώ που είναι η δουλειά τους δεν προλαβαίνουν να έρθουν. Η πρότασή μας στον κο Τασούλα για μείωση των μισθών των βουλευτών που δεν παρίστανται στις συνεδριάσεις της βουλής, βεβαίως δεν εισακούστηκε» και έκανε λόγο για «μια κατάσταση σήψης που την ανέχονται όλοι και το κοινοβούλιο και οι αρχηγοί των κομμάτων».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μίλησε και για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς έξω από την ΑΣΟΕΕ και αναρωτήθηκε «πού είναι το πρόβλημα», που αστυνομικός απειλούμενος πυροβόλησε στον αέρα. «Ο αστυνομικός είναι αστυνομικός δεν είναι τραπεζοκόμος», τόνισε. Επίσης, αναφέρθηκε και στον ρόλο του προέδρου του ΕΣΡ που δεν επέβαλε πρόστιμα στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τα «στημένα» ρεπορτάζ την ημέρα επανεκκίνησης των τρένων, αν και έγινε σχετική εισήγηση. Αιχμηρή αναφορά επεφύλασσε και για τη μεταχείριση του «φυλακισμένου» στον Δομοκό, του «φυλακισμένου» που «η ΝΔ του επιτρέπει να κάνει διαγγέλματα από τη φυλακή».

Για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» επεσήμανε ότι λύση είναι η οριζόντια διαγραφή των χρεών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και κούρεμα των κόκκινων δανείων. Κατήγγειλε, δε, ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «κοροϊδεύουν» τον ελληνικό λαό, γιατί ενώ «ξεπούλησαν» τα πάντα, «πανηγυρίζουν» και από πάνω για τις πολιτικές που εφάρμοσαν, πολιτικές αυταρχισμού και «ξεπουλήματος».

Παράλληλα, ο κ. Βελόπουλος μίλησε για τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης που δεν έγιναν αποδεκτές, κατά τη διάρκεια της παρούσας Βουλής, στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που «δεν τις ψήφισε κανείς», στις μελέτες που υπέβαλε το κόμμα του και αγνοήθηκαν, στην παρουσία του κόμματος και του ιδίου προσωπικά στις συνεδριάσεις της Βουλής, παρουσία που δείχνει ότι η Ελληνική Λύση «σεβάστηκε» απολύτως τον θεσμικό ρόλο της και την ψήφο των πολιτών που την εμπιστεύθηκαν.

«Εμείς λέμε στους Έλληνες: Ψηφίστε λογικά. 2 πράγματα είναι αντίθετα στη λήψη σωστής απόφασης. Η βιασύνη και η οργή, όπως έλεγε ο Θουκυδίδης. Και σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, καθένας μπορεί να θυμώσει εύκολα. Το θέμα είναι να θυμώσει με το σωστό άνθρωπο, στο σωστό βαθμό, για το σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο», είπε στο τέλος της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Βελόπουλος για να συμπληρώσει: «Εμείς είμαστε για τα δύσκολα. Θα θυμώσουμε με όλους αυτούς. Καλούμε τους Έλληνες στις εκλογές της 21 ης Μαΐου να ψηφίσουν σωστά, να ψηφίσουν ελληνικά, για την δική μας Ελλάδα για την δική μας πατρίδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ