Προϋπολογισμός 2020 – Αμανατίδης: Ο προϋπολογισμός είναι το «ρέκβιεμ» των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ

«Ο φετινός προϋπολογισμός είναι το “ρέκβιεμ” των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ» τόνισε στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού 2020 ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Η ΝΔ υποσχέθηκε ανάπτυξη 4% για να πάρει τις εκλογές, μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, καλές και νέες δουλειές, επούλωση πληγών, ειδικά της μεσαίας τάξης» είπε ο κ. Αμανατίδης και συμπλήρωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2020 είναι το ρέκβιεμ των υποσχέσεών της, καθώς αντί να τις τηρήσει “αύξησε με την πολιτική της, τις εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες, επειδή τα οφέλη της εξόδου από την κρίση δεν κατανέμονται δίκαια”.

Είπε επίσης ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, “με δυσμενέστερες οικονομικές συνθήκες είχαμε μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης των κονδυλίων για την Παιδεία” ενώ στον νέο προϋπολογισμό “η αύξηση είναι αναιμική και δεν υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις”. Για τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι περικόπτονται κατά 20 εκ. ευρώ, και ότι αυτό “αποδυναμώνει σε κρίσιμες για τη χώρα μας στιγμές τη δυνατότητα άσκησης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, ενώ υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και αδράνεια στην άσκηση πολιτιστικής και θρησκευτικής διπλωματίας”.

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπ. Εξωτερικών Νίκου Δένδια είπε ότι “μάλλον τα έλεγε για να ακούει μερίδα του κόμματος του, αφού η στήριξή μας σε μια πατριωτική εθνική στάση είναι δεδομένη, με δημιουργική κριτική στην εξωτερική πολιτική, χωρίς εργαλειοποίησή της, όπως έκανε η ΝΔ».Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ