Πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ: Στις δομές Αναψυχής των Ενόπλων Δυνάμεων παιδιά νεκρών Ουκρανών στρατιωτών – ΦΩΤΟ

Η Ελλάδα συνεχίζει εμπράκτως να στηρίζει την Ουκρανία, στο πόλεμο απελευθέρωσης των εδαφών της από τη Ρωσία, δείχνοντας ιδιαίτερη μέριμνα και για τις οικογένειες των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στις οικογένειες των Ουκρανών μαχητών, που έπεσαν υπέρ πατρίδος στον απελευθερωτικό αγώνα εναντίον των Ρώσων εισβολέων δείχνει το ΓΕΕΘΑ γι’ ακόμη μία φορά.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά απ’ όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ φιλοξενήθηκαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Προσκυνητών στην Κομοτηνή, παιδιών – μελών οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που είτε απώλεσαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, είτε συνεχίζουν να μάχονται σε αυτόν.

Από τις 27 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου συνολικά 30 άτομα είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου, των φονικών drones και τις αναμνήσεις απώλειας των αγαπημένων τους προσώπων στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος.

Μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια της παραμονής τους επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος και το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, ενώ συμμετείχαν και σε μουσική βραδιά που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΑΑΥ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Κομοτηνή Ουκρανία παιδιά

Κομοτηνή Ουκρανία παιδιά

Κομοτηνή Ουκρανία παιδιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ