Πρωτόπαππας:Οι διαφωνίες υπουργών δημιουργούν προβλήματα

Πρωτόπαππας:Οι διαφωνίες υπουργών δημιουργούν προβλήματα

 

Την εκτίμηση ότι οι διαφωνίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών δημιουργούν πρόβλημα και ότι πρέπει η χώρα να πάει ισχυρή στη διαπραγμάτευση, εφαρμοζόντας το πρόγραμμα εξέφρασε ο Χρήστος Πρωτόπαππας, μιλώντας στο Βήμα Fm.

Ερωτηθείς για το αν οι διαφωνίες υπουργών δημιουργούν καλή εικόνα για την κυβέρνηση ο κ. Πρωτόπαππας απάντησε:”Όχι. Δημιουργεί προβλήματα και είναι σαφές, διότι δημιουργείται μια αίσθηση στην κοινωνία που μπορεί να είναι και άδικη, ότι τίθενται όλα σε αμφισβήτηση και ότι πρέπει να επιλέξουμε πού θα δοθεί η μάχη. Η μάχη θα δοθεί κεντρικά. Για να πάμε ισχυροί στην κεντρική διαπραγμάτευση, θα πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα έως τότε”.

Παράλληλα ο κ. Πρωτόπαππας εκτιμά ότι προϋπόθεση για ενίσχυση του διαπραγματευτικού ρόλου της Ελλάδας είναι η εφαρμογή των προαπαιτούμενων Μαΐου και Ιουνίου: “Υπάρχουν τα προαπαιτούμενα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και το πρόγραμμα. Αν είναι να υπάρχει αύριο το περιθώριο για μια διαπραγμάτευση που θα βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο, αυτό θα γίνει μόνο με τα προαπαιτούμενα του Μαΐου και του Ιουνίου”.

“Είναι η «μικρή ΔΕΗ» και το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και φέρει την υπογραφή του κ. Μανιάτη ως υπουργού και θα προχωρήσει. Βεβαίως, αν υπάρχουν επιμέρους παρατηρήσεις ή δεσμεύσεις, είναι ένα θέμα που θα το δει η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Δεν σημαίνει ότι δίνει λευκή επιταγή. Αλλά θα προχωρήσει ως προαπαιτούμενο, διότι πρέπει να είσαι σοβαρός και επιτυχημένος στην εφαρμογή του προγράμματος και τα προαπαιτούμενα πρέπει να προχωρήσουν. Θα το κουβεντιάσουμε στη Βουλή με τις επιμέρους διατάξεις, αλλά μόνο αν γίνουν τα προαπαιτούμενα θα μπορούμε να έχουμε το κεφάλι ψηλά και να προχωρήσουμε στο στόχο” πρόσθεσε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ