Πρωινό καφέ και ο Βενιζέλος

Πρωινό καφέ και ο Βενιζέλος

Σταδιακά ο Βαγγέλης Βενιζέλος αρχίζει να υιοθετεί τις μεθόδους των προκατόχων του. Το τελευταίο σημάδι προσαρμογής σε τετριμμένες ηγετικές συνήθειες που έδειχνε να μη χωράνε, είναι ο πρωινός καφές.

Ήτοι, η καθημερινή προεπισκόπηση της ημέρας από έναν στενό κύκλο συνεργατών-πρακτική που ο Κώστας Σημίτης είχε αναγάγει σε βασική μέθοδος διακυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος θα παρίσταται απαραιτήτως κάθε Δευτέρα και μια ακόμη μέρα της εβδομάδας, ανάλογα με το πρόγραμμά του. Να θυμήσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου καλούσε για καφέ και ο ίδιος… εν πήγαινε.

Ο πρωινός καφές του κ. Βενιζέλου, πάντως, θα είναι ο πιο ολιγομελής της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ. Σταθεροί και αμετακίνητοι, με συγκεκριμένους ρόλους, είναι: ο Φίλιππος Σαχινίδης, αρμόδιος για την παρακολούθηση της κυβερνητικής πολιτικής, ο Πάρης Κουκουλόπουλος που είχε τα οργανωτικά του κόμματος, ο Γιάννης Μανιάτης με την ευθύνη της Βουλής και η Φώφη Γεννηματά με τον Δημήτρη Καρύδη για τα επικοινωνιακά, τα ΜΜΕ και τα παρεμφερή. Εκ περιτροπής, καλούνται κι άλλοι ανάλογα με το θέμα της ημέρας.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ