Προφυλακιστέος ο Νίκος Κούζηλος

Προφυλακιστέος ο Νίκος Κούζηλος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετα την απολογία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ο βουλευτής της ΧΑ που φέρεται, σύμφωνα με την κατηγορία, να ανήκει στο διευθυντικό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες οποιαδήποτε εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις.

Ωστόσο σε video και φωτογραφίες που εμπεριέχονται στη δικογραφία ο βουλευτής φαίνεται να συμμετέχει στις 25-1-2014 σε πορεία της ΧΑ στο Κερατσίνι, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκε επίθεση με πέτρες και καπνογόνα στο κοινωνικό στέκι “Ρεσάλτο”, αλλά και σε σπίτια. Μάλιστα για αυτές τις επιθέσεις έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία μετά από μηνύσεις κατοίκων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι κινδύνευσαν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Ο Δημήτρης Κουκούτσης σύμφωνα με δικαστικές πηγές κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς συμμετείχε στην πορεία που κατέληξε σε επιθέσεις αν και είχε ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση. Στο σκεπτικό της απόφασης ανακρίτριας και εισαγγελέα αναφέρεται ότι ως εκ τούτου είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων αν αφεθεί ελεύθερος.

Ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης σε δηλώσεις του έξω από το Εφετείο είπε πως ακόμα και όλοι να πάνε φυλακή η ΧΑ είναι τρίτο πολιτικό κόμμα στη χώρα και δεν πρόκειται οι προφυλακιστέος να τους σταματήσουν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ