Νέα μήνυση του Ανδρέα Λοβέρδου κατά της Ελένης Τουλουπάκη

της Άννας Κανδύλη

Για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας εγκαλεί την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με νέα μήνυσή του που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τον κ. Λοβέρδο η κατάχρηση εξουσίας συνίσταται, όπως αναφέρει, στο ότι η εισαγγελέας «προκάλεσε με πράξεις και παραλείψεις την απαλλαγή υπαίτιου προσώπου από ενδεχόμενες δίωξη και τιμωρία του».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα περιγραφόμενα στη μήνυση , « ενώ είχαν περιέλθει σε γνώση της δικές μου έγγραφες αναφορές, που κατήγγειλαν τον, κατά το έτος 2015, Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων στην διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2015, γεγονός που είχε σαν συνέπεια την ζημία του Δημοσίου και των ιδιωτών κατά εκατομμύρια ευρώ και την αντίστοιχη ωφέλεια των φαρμακευτικών εταιρειών, αυτή δεν απέστειλε, ως όφειλε, τις καταγγελίες στην Βουλή των Ελλήνων, εντός συγκεκριμένης σύντομης χρονικής προθεσμίας, αλλά πολύ αργότερα, μετά από περίπου 8 μήνες , με συνέπεια να εξαλειφθεί το αξιόποινο της καταγγελλόμενης παρανομίας και να έχει επέλθει παραγραφή του αδικήματος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ