Προανακριτική: Η εκδοχή Κυρανάκη για το επεισόδιο με τον Πολάκη

Τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη έδωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης.

Βάσει των όσων υποστήριξε ο κ. Κυρανάκης δέχθηκε σωματική βία από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Γκιόλα χωρίς ο ίδιος να αντιδράσει και στη συνέχεια έκανε δεκτή τη συγγνώμη του, ενώ στη συνέχεια προέκυψε σκληρή αντιπαράθεση στον ίδιο και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, ο κ. Πολάκης έφυγε τρέχοντας» από την αίθουσα, αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερώτησή του, ενώ ο κ. Κυρανάκης παραδέχτηκε ότι αποκάλεσε «κότες» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου αποχώρησε ο κ. Πολάκης.

«Επειδή έχει παρουσιαστεί μια εικόνα ότι ο Πολάκης ήταν ήρεμος κι εμείς τον προκαλέσαμε, θέλω να πω ότι είναι η 3η φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην προανακριτική», είπε ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε:«Όταν εξαιρέθηκαν Πολάκης – Τζανακόπουλος είχαν έρθει τότε στην αίθουσα της γερουσίας και τραμπούκιζαν τον κ. Πλεύρη και τον κ. Μαρκόπουλο. Η δεύτερη φορά ήταν όταν ο κ. Ραγκούσης, μετά από εξέταση μάρτυρα, προκάλεσε έντονα τον βουλευτή μας τον Στάθη Κωνσταντινίδη, ο οποίος μάλιστα πήρε τον λόγο και το ανέφερε. Η 3η φορά ήταν χθες, όταν εγώ δέχτηκα σωματική βία, επίθεση, χειροδικία. Σήκωσε χέρι βουλευτής εναντίον ενός άλλου βουλευτή. Ο κ. Γκιόλας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά ζήτησε και συγνώμη, κάτι το οποίο τον τιμά».

Για το χρονικό του περιστατικού ο κ. Κυρανάκης δήλωσε: «Επειδή ένας βουλευτής γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν κάμερες μέσα στην προανακριτική έρχεται και τραμπουκίζει έναν άλλον και αυτός ο άλλος δεν ανταποδίδει την πρόκληση… Εγώ όχι μόνο δεν αμύνθηκα, αλλά δεν συνέχισα και φραστική επίθεση αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου του κ. Μπούγα, να πέσουν οι τόνοι. Στην ουσία, κανένας δεν έχει αναρωτηθεί για ποιον λόγο εγώ έκανα αυτήν την ερώτηση στον κ. Πολάκη και γιατί εκνευρίστηκε και έφυγε τρέχοντας. Ο κ. Πολάκης, δυο μέρες, αντί να μιλά για το θέμα, μιλάει για το φάρμακο για λαμόγια που άρπαξαν κλπ, κατηγορώντας ακόμα και τη σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι στον χώρο της υγείας βάζει το δάχτυλο στο μέλι. Κάποια στιγμή συνάδελφος από το ΚΙΝΑΛ τον ρώτησε τι εννοούσε με τη γνωστή ρήση ότι ”κάποιοι πρέπει να μπουν φυλακή” και απαντάει ο κ. Πολάκης ότι είχαν τη λαϊκή απαίτηση από τον κόσμο τους να μπουν φυλακή τα λαμόγια που χρεοκόπησαν τη χώρα. Όταν τον ρώτησα στην πρώτη μου ερώτηση με ποια κριτήρια μπήκε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος λέει “κ. Πρόεδρε αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, να το λήξουμε εδώ” και σηκώνεται να φύγει».

«Εγώ με αυτήν την ερώτηση ήθελα να αναδείξω ότι όταν λες για λαϊκή απαίτηση να κλείσουμε κάποιους φυλακή και ορίζεις αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Παπαγγελόπουλο, προφανώς αυτά τα δύο γεγονότα είναι συσχετιζόμενα. Ο ένας επιτελεί τον ρόλο που ήθελε ο κόσμος τους το οποίο ευθαρσώς παραδέχτηκε ο κ. Πολάκης», είπε ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Τον κ. Πολάκη εγώ δεν τον θεωρώ χαζό, το κατάλαβε ότι αυτή θα ήταν η ενότητα των ερωτήσεων που θα έκανα και αμέσως σηκώθηκε και έφυγε. Τη φράση που μου αποδόθηκε την είπα όταν έφυγε ο κ. Πολάκης, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι με έβριζαν. Ο διάλογος δεν έγινε έτσι όπως κυκλοφόρησε. Μάλιστα έγινε και κάτι άλλο. Δύο φορές ο κ. Ραγκούσης και άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μου ζήτησαν σε πάρα πολύ έντονο ύφος, με πολύ προσβλητικούς χαρακτηρισμούς να ανακαλέσω. Τους είπα εγώ με χαρά θα ανακαλέσω, εφόσον έρθει ο κ. Πολάκης και συνεχίσουμε τον διάλογό μας. Εκείνος είπε και τις δύο φορές όχι. Η ουσία που εξετάζουμε είναι 7 αδικήματα… Η ερώτηση είναι με ποια κριτήρια επιλέχθηκε, όταν πριν από μια ώρα μας είπε ότι είχαν λαϊκή απαίτηση να βάλουν φυλακή τα λαμόγια της ΝΔ. Η δεύτερη ερώτηση ήταν αν εξυπηρετούσε αυτόν τον σκοπό ο κ. Παπαγγελόπουλος».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ