Προ των πυλών η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο πιέζεται λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊό, είναι στο τραπέζι και όπως προανήγγειλε ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μέσω της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 την Τρίτη, “είμαστε κοντά”.

Στη σημερινή σύσκεψη που θα γίνει για την επιδημιολογική εικόνα, θα συζητηθεί και το θέμα των κινήτρων που δόθηκαν στους ιδιώτες γιατρούς και η επιστράτευσή τους, που φαίνεται να είναι μονόδρομος.

Χθες ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε χαρακτηριστικά “η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ’ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα”.

Τι δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για την επιστράτευση

“Έμφαση θα δοθεί στην εφαρμογή των μέτρων που έχουμε, στην προσαρμογή τους ανάλογα με τη δυναμική, την επέκταση των εμβολιασμών και κυρίως στην ενίσχυση του ΕΣΥ με παραπάνω κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, με ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, με σωστή διαχείριση του δυναμικού που υπάρχει στο ΕΣΥ, με κίνητρα στους γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα να έρθουν στο ΕΣΥ και βεβαίως αν δεν αποδώσει αυτό με επιστράτευση, με αναγκαστική ας πούμε συστράτευσή τους για να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ” διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

“Είμαστε κοντά σε αυτό, διότι τα κίνητρα φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να αποδώσουν. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Είναι μια απόφαση που θα έχει το κόστος της, αλλά εδώ δεν μετράμε το κόστος, μετράμε την αποτελεσματικότητα και οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν. Σας λέω ότι είμαστε κοντά” υπογράμμισε.

Τα πρώτα φύλλα επιστράτευσης θα αποσταλούν σήμερα

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η επιστράτευση των γιατρών αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα Τετάρτη. Τα πρώτα φύλλα επιστράτευσης θα δοθούν στη Βόρεια Ελλάδα και όπου κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ