Οικονόμου στον Realfm 97,8: Είμαστε κοντά στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι δεν είμαστε ακόμα στην κορύφωση του κύματος αυτού της πανδημίας, ενώ σημείωσε ότι είμαστε κοντά στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών για να ενισχυθεί το ΕΣΥ.

“Βρισκόμαστε σε μια φάση που πιεζόμαστε από την πανδημία, πιέζεται και το ΕΣΥ, αντίστοιχα κύματα βιώνουν και άλλες χώρες της Ευρώπης με παρόμοια χαρακτηριστικά με τα δικά μας. Η πίεση είναι συνδεδεμένη με τα ποσοστά εμβολιασμού, αντιστρόφως ανάλογη με την εμβολιαστική κάλυψη και εδώ που βρισκόμαστε τώρα η δουλειά, η προσπάθεια και η αγωνία μας, είναι να εφαρμόσουμε μια πολιτική σε όλα τα επίπεδα, σε ότι αφορά το πλαίσιο των μέτρων και την ενίσχυση του ΕΣΥ για να αντέξουμε την πίεση αυτή. Δεν είμαστε από ότι φαίνεται στην κορύφωση του κύματος αυτού, παρακολουθούμε καθημερινά τα νούμερα και σε συνεργασία με τους επιστήμονες, κάνουμε ό,τι πρέπει να γίνει, ό,τι απαιτείται για να αναχαιτίσουμε την πίεση και να το περάσουμε με τις όσο γίνεται λιγότερες απώλειες” ανέφερε.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα σχολίασε το ενδεχόμενο να μειωθεί ο χρόνος που γίνεται η τρίτη δόση τονίζοντας ότι “η επιτροπή των εμβολιασμών έχει μείνει σε συγκεκριμένες συστάσεις για τους 6 μήνες και στους 2 μήνες για το μονοδοσικό. Αν η επιτροπή εμβολιασμού θεωρήσει ότι υπάρχει ανάγκη να γίνει νωρίτερα, η διαθεσιμότητα και η λειτουργικότητα του εμβολιαστικού συστήματος είναι εδώ για να υποστηρίξει κάθε απόφαση των ειδικών”.

Κορονοϊός

Απαντώντας στην κριτική από τον Αλέξη Τσίπρα ότι ο  τρόπος διαχείρισης της πανδημίας είναι για να πειστούν μόνο οι ανεμβολίαστοι δήλωσε ότι “ο τρόπος που διαχειριζόμαστε την πανδημία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και έχει στόχο να προστατέψει τους πάντες. Να προστατέψει τους εμβολιασμένους, που ακολουθώντας τις οδηγίες της επιστήμης έκαναν το εμβόλιο και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να είναι η κοινωνία, η οικονομία και η ζωή ανοιχτή, να προστατέψει και τους ανεμβολίαστους από την μόλυνση, που εν πολλοίς σημαίνει και βαριά νόσηση και να τους παρακινήσουμε να εμβολιαστούν”.

“Χθες κλείστηκαν 41.000 νέα ραντεβού για εμβόλιο, έχουμε μια σημαντική αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού για την πρώτη δόση. Βοήθησε και το πλαίσιο μέτρων αλλά και οι εικόνες που βλέπουν οι ανεμβολίαστοι από όσους είναι στη ΜΕΘ. Το 85%-90% αυτών που είναι διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι” συμπλήρωσε.

Οικονόμου για επιστράτευση γιατρών

“Έμφαση θα δοθεί στην εφαρμογή των μέτρων που έχουμε, στην προσαρμογή τους ανάλογα με τη δυναμική, την επέκταση των εμβολιασμών και κυρίως στην ενίσχυση του ΕΣΥ με παραπάνω κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, με ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, με σωστή διαχείριση του δυναμικού που υπάρχει στο ΕΣΥ, με κίνητρα στους γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα να έρθουν στο ΕΣΥ και βεβαίως αν δεν αποδώσει αυτό με επιστράτευση, με αναγκαστική ας πούμε συστράτευσή τους για να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ” διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

Ενώ πρόσθεσε ότι είμαστε κοντά στην επιστράτευση. “Είμαστε κοντά σε αυτό, διότι τα κίνητρα φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να αποδώσουν. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Είναι μια απόφαση που θα έχει το κόστος της, αλλά εδώ δεν μετράμε το κόστος, μετράμε την αποτελεσματικότητα και οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν. Σας λέω ότι είμαστε κοντά” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ