Πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στα γήπεδα – Οι δηλώσεις Πλεύρη και Οικονόμου

Αυτήν την  εβδομάδα θα επανεξεταστεί  η αύξηση πληρότητας στα γήπεδα και στους άλλους χώρους αθλητικής δραστηριότητας, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου  σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό “για τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα διατηρείται ο περιορισμός της πληρότητας τους στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Ωστόσο θα επανεξεταστεί αυτή την εβδομάδα η αύξηση πληρότητας”.

 

Πλεύρης: Επανεξετάζονται το πώς θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τα γήπεδα

Νωρίτερα  ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε στην  τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι επανεξετάζονται το πώς θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τα γήπεδα .

 Όπως είπε ο κ.Πλεύρης  σχετικά με το θέμα των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό  ότι “αυτά που έχουν παραμείνει στην πραγματικότητα είναι η όρθια διασκέδαση γιατί θεωρούμε ότι αυτή έχει μια μεγάλη μεταδοτικότητα  αλλά και το κομμάτι των γηπέδων που σιγά- σιγά επανεξετάζουμε τον τρόπο που θα επιστρέψουν στην κανονικότητα”.
Εκτίμησε ότι ” αυτά τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα ανά εβδομάδα από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Η φιλοσοφία που υπάρχει παντού είναι ό,τι όσο φαίνεται μια σταθεροποίηση στα κρούσματα της πανδημίας αναλόγως της πίεσης που έχει το κάθε εθνικό σύστημα – εμάς παραμένει πιεσμένο το εθνικό σύστημα παρόλο που έχει γίνει εξορθολογισμός- να πηγαίνoυμε και σε αποκλιμάκωση”.
Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν ενδέχεται να μην υπάρχουν αυτά μέτρα σε λίγες εβδομάδες. ” Η πρόθεσή μας είναι συνεχώς να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα”, απάντησε.

Mέτρα για τον κορονοϊό: Ποια είναι η φιλοσοφία των υπουργών της ΕΕ

Επίσης παρουσίασε την φιλοσοφία που έχει η ΕΕ για τα περιοριστικά μέτρα κορονοϊό . ” Η φιλοσοφία όλων των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι έχουμε μια πανδημία μπροστά μας αλλά δεδομένου λόγω ότι το ότι η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγάλη θα πρέπει να έχουμε τα απολύτως απαραίτητα περιοριστικά μέτρα και να μην περιορίζουμε τις κοινωνίες ” τόνισε με έμφαση και ανέφερε ότι στη χώρα μας  εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή ως βασικά περιοριστικά μέτρα  η χρήση της μάσκας και η τηλεργασία. Αυτά δεν είναι μέτρα που  που περιορίζουν την κοινωνική ζωή, συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ