Ποτάμι: Την αναστολή λειτουργίας του κόμματος πρότεινε το Πολιτικό Συμβούλιο

Την αναστολή λειτουργίας του κόμματος “το Ποτάμι” εισηγήθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στην πρόταση την οποία αναμένεται να καταθέσει στη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων στις 24 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το κείμενο της πρότασης, το Ποτάμι θα ζητήσει την διακοπή της χρηματοδότησης του, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι τις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Στο σκεπτικό για αναστολή του κόμματος επισημαίνεται ο αποδεκατισμός των τοπικών ομάδων του Ποταμιού και η ανησυχία για τον κίνδυνο να μετατραπεί σε «κόμμα σφραγίδα».

Σημειώνεται ότι δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου διαφώνησαν με την πρόταση αναστολής λειτουργίας του κόμματος, θεωρώντας ότι παρά την πολιτική συγκυρία, γρήγορα το πολιτικό σύστημα, που σήμερα φαίνεται να κυριαρχεί, θα εξαντλήσει τα όριά του. Σύμφωνα με τις διατυπώσεις τους οι αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη δεν έρχεται, τα ακροδεξιά συνθήματα αυξάνονται και όλα αυτά επιβάλουν τη συνέχιση της ύπαρξης του Ποταμιού.

Υπενθυμίζει μάλιστα την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να προσφέρει 500.000 ευρώ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό. Ήταν μια έμπρακτη άρνηση της μετατροπής του Κινήματος μας σε έναν ακόμη γραφειοκρατικό κομματικό μηχανισμό που θα ζει με τα λεφτά του κράτους, δηλαδή των πολιτών.

Διαβάστε εδώ την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ