Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές – Πώς θα εισέρχονται στην Ολομέλεια

Μετά τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη, οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που παραμένουν ανεμβολίαστοι είναι πλέον πέντε.

Το νούμερο αυτό επιβεβαίωσε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Α΄Αντιπρόεδρος, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι πέντε αυτοί βουλευτές για να εισέρχονται στην Ολομέλεια της Βουλής είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ κάθε εβδομάδα.

Το θέμα των ανεμβολίαστων βουλευτών ήγειρε ο Γιάννης Ραγκούσης. Από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές κι αν προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ζαχαριάδης: Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στην K.O. του κ. Μητσοτάκη

“Στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι οι βουλευτές εμβολιασμένοι. Στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη τι γίνεται; Όλο το προηγούμενο διάστημα που ο κ. Πολάκης δεν είχε εμβολιαστεί έπαιζε παντού ο Πολάκης. Στη Νέα Δημοκρατία που είναι ένας, δύο, πέντε οι ανεμβολίαστοι δεν ανοίγει ρουθούνι. Γιατί αυτή είναι η ποιότητα του διαλόγου στη χώρα. Πείτε μας λοιπόν πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στην κοινοβουλευτική ομάδα του κ.Μητσοτάκη” ανέφερε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης.

Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη για τους ανεμβολίαστους βουλευτές

«Αν και υπάρχει πρόσβαση δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν ήξερα ότι ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε. Δεν μπορώ να γνωρίζω ως υπουργός ποιος έχει εμβολιαστεί και σίγουρα δεν είναι ωραία εικόνα να βγαίνει ένας αρχηγός κόμματος, λες και δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και να ανακοινώνει ότι έχει εμβολιαστεί ένας βουλευτής», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ραγκούσης: Αν η ΝΔ έχει ανεμβολίαστους βουλευτές ο κ. Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος

“Όταν μετά από τόσο καιρό, που έχει γίνει τόση δημόσια συζήτηση με δική σας πρωτοβουλία για το αν μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμβολιαστεί ή όχι, έρχεται η ώρα να επιβεβαιώσετε ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν εμβολιαστεί και ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής τόσο ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κ. Πλεύρης, όσο και ο νυν, κ. Βρούτσης και αποφεύγουν να απαντήσουν, τότε γεννάται πολιτικό ζήτημα” τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

“Αν η ΝΔ έχει ανεμβολίαστους βουλευτές ο κ. Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος” συμπλήρωσε.

Η απάντηση της ΝΔ

Απαντώντας στην ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση για το αν η Κ.Ο της Ν.Δ είναι σύσσωμα εμβολιασμένοι, υψηλόβαθμη πηγή της “γαλάζιας” κοινοβουλευτικής ομάδας υποστήριξε ότι από τους 158 βουλευτές οι 157 έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση πως έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Μόνο ένας βουλευτής  δεν έχει προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα καθώς φέρεται να έχει επικαλεστεί σοβαρότατους ιατρικούς  λόγους που δικαιολογούν υγειονομικά τον μη εμβολιασμό του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ