Πώς ψήφισαν οι βουλευτές στην αναθεώρηση του Συντάγματος – Οι “αντάρτες” του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονομαστικά ψηφοδέλτια των βουλευτών κατά τη χθεσινή ψηφοφορία της συνταγματικής αναθεώρησης αποκαλύπτοντας τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τις προτάσεις του κόμματός τους.

Τα κυριότερα άρθρα στα οποία καταγράφηκαν διαφοροποιήσεις είναι τα άρθρα περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας , περί θρησκευτικής ουδετερότητας της πολιτείας ενώ κάποιοι στήριξαν την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα :

Οι Ν. Κοτζιάς, Φ. Βάκη, Στ. Κοντονής, Ν. Κασιμάτη και Ν. Φίλης καταψήφισαν τα άρθρα 30 και 32 (εκλογή ΠτΔ). Ο Σταύρος Κοντονής καταψήφισε και τα άρθρα 34 και 35 που επίσης σχετίζονται με τον ΠτΔ ενώ η κυρία Κασιμάτη δήλωσε παρών στο άρθρο 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα. Κατά του άρθρου 3 ψήφισε και ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά ψήφισε «παρών» στα άρθρα 3, 13, 22, 33, 59 που σχετίζονται με την θρησκευτική ουδετερότητα και τον πολιτικό όρκο και «ναι» στο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η Κατερίνα Παπακώστα υπερψήφισε την θρησκευτική ουδετερότητα καταψήφισε όμως την υποχρεωτικότητα του πολιτικού όρκου (3, 33, 59) και υπερψήφισε το 16.

«Παρών» ψήφισαν και οι Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις στο 3 ενώ ο Τέρενς Κουίκόπως και ο Σπύρος Δανέλλης ψήφισαν «ναι» σε όλα.

Επίσης το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπερψήφισαν οι Στ. Θεοδωράκης, Ιων. Σαρίδης, Ιωαν. Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ), Γ. Μαυρωτάς, Κ. Κατσίκης, Γ. Λαζαρίδης, Γρ. Ψαριανός, Σπ. Λυκούδης, Γ. Αμυράς, Θ. Θεοχαρόπουλος, Ν. Νικολόπουλος, Σπ. Δανελλης και Μ. Κόλλια Τσαρουχά, Γ. Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ