Πολιτικός διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας στο υπουργείο Εξωτερικών – Τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στην Αθήνα, στο υπουργείο Εξωτερικών η διαδικασία του πολιτικού διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας. Οι συνομιλίες διεξάγονται μεταξύ της υφυπουργού Εξωτερικών, πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, πρέσβεως Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Αντικείμενο των συνομιλιών αποτελούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη με τον κ. Ακτσαπάρ με αντικείμενο τη θετική ατζέντα συνεργασίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας στο εμπόριο την οικονομία την ενέργεια, τις μεταφορές, την υγεία και το περιβάλλον.

Το κλίμα της συνάντησης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν καλό και συζητήθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα όλα τα ζητήματα της θετικής ατζέντας.

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν συμφωνήσει να συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) στις 7 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ