Πολιτική κόντρα για τον αστυνομικό που κατηγορείται πως εξέδιδε τη 19χρονη στην Ηλιούπολη

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή την σοκαριστική υπόθεση, που αποκαλύφθηκε στην Ηλιούπολη, και τον αστυνομικό ο οποίος κατηγορείται ότι “φυλάκισε” και εξέδιδε τη 19χρονη. Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, απευθύνει το ερώτημα εάν ο αστυνομικός “είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας” και “πότε τέθηκε σε αργία”, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι “εξακολουθεί να επιμένει στο ψέμα και στην υποκρισία”.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Αναλυτικά, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σε δήλωσή του, “θέτουμε δημόσια στην κυβέρνηση της ΝΔ δύο πολύ σαφή ερωτήματα σε σχέση με τον αστυνομικό, ο οποίος κακοποιούσε και εξέδιδε την 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη.

1) Πότε ο συγκεκριμένος αστυνομικός, του οποίου το όνομα και τη φωτογραφία περιμένουμε ακόμη να δοθεί στη δημοσιότητα για να αναγνωριστεί και από άλλα θύματα σωματεμπορίας, τέθηκε σε αργία; Έγινε αίτημα από την ΕΛΑΣ στον αρμόδιο εισαγγελέα να δοθεί το όνομα και η φωτογραφία του στη δημοσιότητα και πότε; Υπάρχει, φύλλο πορείας που μετακινεί τον εν λόγω αστυνομικό σε άλλη υπηρεσία με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2021!

2) Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο αστυνομικός είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας;”.

Όπως επισημαίνει ο Χρήστος Σπίρτζης, “οι ερωτήσεις είναι απολύτως σαφείς και περιμένουμε άμεσα εξίσου σαφείς απαντήσεις. Η όποια προσπάθεια συγκάλυψης αυτής της φρικτής υπόθεσης θα πέσει στο κενό” και καταλήγει με την επισήμανση ότι “το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ και η ΝΔ οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση”.

Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Απαντώντας στη δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνουν ότι “παρά τις ταχύτατες συλλήψεις και τις συντριπτικές απαντήσεις που δόθηκαν για τον τρόπο που κινήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στην υπόθεση κακοποίησης της 18χρονης, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιμένει στο ψέμα και στην υποκρισία”.

Ενημερώνουν στη συνέχεια ότι:

“1. Ο συλληφθείς αστυνομικός έχει τεθεί σε αργία με απόλυση από τις 19 Ιουνίου 2021 με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για εξύβριση και απειλή σε βάρος άλλου αστυνομικού.

2. Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή αίτημα για δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του και των στοιχείων του, το οποίο ωστόσο προϋποθέτει την έκδοση σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα.

3. Στον συγκεκριμένο αστυνομικό την 26 Μαρτίου 2021 χορηγήθηκε φύλλο πορείας στο πλαίσιο ενίσχυσης της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών με συνολικά 103 αστυνομικούς.

4. Η ανεύρεση και σύλληψη τυχόν άλλων εμπλεκομένων είναι θέμα τιμής για την αστυνομία”.

Η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει με την επισήμανση ότι “θα αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.