Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για την υπόθεση της Ηλιούπολης – Ο συνεργός, η “ροζ αγγελία” και ο σκληρός δίσκος

Την ώρα που ο Εισαγγελέας απήγγειλε τον μισό Ποινικό Κώδικα στον 39χρονο αστυνομικό και τον πατέρα της 19χρονης για όλα όσα γίνονταν στο “διαμέρισμα-κολαστήριο” της Ηλιούπολης, οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα θέτοντας ερωτήματα, στα οποία αναζητούν απαντήσεις.

Το πρώτο είναι αν υπήρχε συνεργός ή συνεργοί του 39χρονου. Την Κυριακή πηγές από την εισαγγελία έκαναν λόγο για ταυτοποίηση και έκδοση εντάλματος εις βάρος ενός ατόμου, φίλου του αστυνομικού. Και αυτό ενώ υπάρχει το ανοικτό θέμα με τις δύο ταυτότητες, ενός αστυνομικού και ενός πολίτη, που εντοπίστηκαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο σπίτι του αστυνομικού στην Ηλιούπολη.

Ταυτόχρονα, η Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών “ξεσκονίζει” ένα USB και έναν σκληρό δίσκο που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης. Θέλουν μέσω των “ψηφιακών αποτυπωμάτων” να διαπιστώσουν αν υπάρχει κύκλωμα πίσω από την εκμετάλλευση της 19χρονης.

Σημειώνεται πως η δικηγόρος της 19χρονης, Αντωνία Λεγάκη μιλώντας στο enikos.gr υποστήριξε πως «η αστυνομία οφείλει να ολοκληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την έρευνα, τη διαλεύκανση τη υπόθεσης και τη σύλληψη όλων των εμπλεκομένων, καθώς πρόκειται για υπόθεση trafficking. Πρέπει να συλληφθούν οι συνεργοί, που έχει κατατεθεί ότι υπάρχουν, ώστε να μην κινδυνεύσει ξανά ούτε αυτό το παιδί ούτε κανένα άλλο παιδί».

Τέλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει και την πληροφορία για ύπαρξη “ροζ” αγγελίας σε ιστοσελίδα, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο και με ποιον τρόπο ο αστυνομικός εξέδιδε την 19χρονη για να κερδίζει χρήματα.

Την έδερναν αν αρνούνταν να πάρει ναρκωτικά

Η 19χρονη πέρασε ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, καθώς έπρεπε να καταθέσει στην αρχή στο Αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης, έπειτα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και στη συνέχεια να εξεταστεί από γιατρούς στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής βρίσκεται σε οικείο γι’ αυτήν περιβάλλον, το οποίο θεωρείται ασφαλές υπό τις παρούσες συνθήκες. Άνθρωποι που είναι δίπλα της από την πρώτη στιγμή μιλούν για ένα παιδί που δεν κρατά καθόλου κακία, ακόμη και για εκείνους που της φέρθηκαν με τόσο φρικτό τρόπο. «Μου έκαναν όσα μου έκαναν, εμένα μου αρκεί που γλίτωσα και δεν θα υποφέρω άλλο, ας μην πάθουν κάτι άλλο» φέρεται να είπε σε κοντινό της πρόσωπο. Τα όσα περιέγραψε η 19χρονη προκαλούν ανατριχίλα, καθώς φέρεται να έχει καταθέσει πως τη χτυπούσαν γιατί δεν ήθελε να πάρει ναρκωτικά που της έδιναν, ενώ όταν αρνούνταν να συνευρεθεί με κάποιον πελάτη με τον οποίο της είχαν κλείσει ραντεβού, την άφηναν νηστική. Πολλές φορές επίσης η 19χρονη φέρεται να έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού είτε στο πλαίσιο αρρωστημένων ορέξεων, είτε αν δεν συμμορφωνόταν με όσα της ζητούσε ο 41χρονος αστυνομικός. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί η σημαντικότατη συμβολή της γυναίκας που εργαζόταν σε καφέ της Ηλιούπολης και η οποία είχε δει και στο παρελθόν χτυπημένη την 19χρονη. «Αν θες να μου πεις κάτι, είμαι εδώ» της είπε το περασμένο Σάββατο. Η 19χρονη έφυγε από το μαγαζί και λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε έντρομη, ζητώντας τη βοήθειά της. Χωρίς δεύτερες σκέψεις πήγαν μαζί στο Α/Τ Ηλιούπολης για να καταθέσει η 19χρονη όσα είχε βιώσει στο κολαστήριο της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου.Το “σκοτεινό” παρελθόν

Ο 41χρονος προσλήφθηκε στην αστυνομία ως ειδικός φρουρός το 2007 και δυόμιση χρόνια μετά απασχόλησε τους συναδέλφους του για πρώτη φορά (επισήμως τουλάχιστον) καθώς σε μια φωτογραφία που ανέβηκε σε λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαινόταν να είναι μαζί με μια ξανθιά γυναίκα και να ποζάρει μπροστά σε ένα τραπέζι, πάνω στο οποίο υπήρχαν απλωμένα χαρτονομίσματα, όπλα, κινητά τηλέφωνα και άσπρη σκόνη. Τότε, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να εκδοθεί πόρισμα για την υπόθεση, καθώς όπως υποστήριζε η φωτογραφία ήταν προϊόν μοντάζ. 13 μήνες μετά κι ενώ έχει πλέον παντρευτεί την ξανθιά γυναίκα της φωτογραφίας, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κορούλα, ο ειδικός φρουρός δικαιώνεται και επιστρέφει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Μάλιστα, η υπόθεση αυτή είχε γίνει θέμα το 2011 σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο 41χρονος είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στις Ειδικές Δυνάμεις και το 2002 σκοτώθηκε σε τροχαίο ο επιλοχίας με τον οποίο ήταν «δίδυμο». Μάλιστα, τότε, είχαν παραδώσει σε εκείνον τον πράσινο μπερέ του. Τον Φεβρουάριο του 2020 παρέδωσε αυτός με τη σειρά του τον μπερέ στον ανιψιό του αδικοχαμένου επιλοχία, όταν ορκίστηκε στις Ειδικές Δυνάμεις.

Τόσο στα social media, όσο και στις προσωπικές του σχέσεις έδειχνε ότι είχε αδυναμία σε ό,τι είχε σχέση με τον στρατό και τις Ειδικές Δυνάμεις. Αναρτούσε φωτογραφίες, όπου φαινόταν το πάθος του για τα όπλα και σε μία απ’ αυτές φαίνεται να πυροβολεί στόχους. Ο 41χρονος είχε ακριβά γούστα, κάτι που όχι μόνο δεν έκρυβε αλλά φρόντιζε να το προβάλλει. Φωτογραφιζόταν άλλοτε πίνοντας ακριβές σαμπάνιες κι άλλοτε πάνω σε υπερπολυτελές σκάφος με φόντο μαρίνα της Αττικής.

Οι… υποψίες τον οδήγησαν σε διαθεσιμότητα

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Δ.Μ. υποπτεύεται ότι ένας συνάδελφός του, δημιουργεί προβλήματα στον ίδιο και το περιβάλλον του. Αρχίζει μάλιστα να συζητάει με συναδέλφους του το πρόβλημα που ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει και έχει προκληθεί από υπαιτιότητα ενός άλλου αστυνομικού. Άνθρωποι που στο πέρασμα αυτών των χρόνων γνώρισαν τον 41χρονο, τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο μάλλον μίζερο, που συνεχώς είχε ένα παράπονο, υποστηρίζοντας ότι κάποιος τον πείραξε ή του δημιούργησε πρόβλημα κι αυτός ήταν μονίμως σε παθητική θέση. Στις 26 Μαρτίου 2021 μετακινήθηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, στις πεζές περιπολίες. Και πάλι όμως, τα προβλήματα συμπεριφοράς παρέμειναν. Δυο μήνες μετά τη μετακίνησή του, επιτίθεται εκ νέου στον αστυνομικό που κατά την άποψή του, είχε προκαλέσει πρόβλημα σε αυτόν και το περιβάλλον του. Αυτή τη φορά όμως σήκωσε το όπλο του και τον απείλησε. Με αυτή την κίνηση, ο 41χρονος υπερέβη τα εσκαμμένα κι έτσι από τον περασμένο Ιούνιο τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διενεργούνταν Ένορκη Διοικητική Εξέταση με το ερώτημα της αργίας με απόλυση. Έναν μήνα μετά και κατόπιν των καταγγελιών της 19χρονης βρίσκεται αντιμέτωπος, πέραν των άλλων, και με 14 σοβαρότατα κακουργήματα και πλημμελήματα σχετικά με την υπόθεση. Μαζί του θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας και του εισαγγελέα κι ο πατέρας της 19χρονης, που φέρεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά από 11 ετών. Άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στο παιδί έκαναν λόγο για ένα νοσηρό πατρικό πρότυπο, το οποίο δυστυχώς έμελλε να βρεθεί στον δρόμο της 19χρονης, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον πατέρα της, αλλά με την ίδια άρρωστη ψυχοσύνθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ