Πολιτική αντιπαράθεση Ζαχαράκη – Τσαπανίδου – Σπυρόπουλου για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Πόπη Τσαπανίδου και Σοφία Ζαχαράκη στον αέρα της εκπομπής «Πρόσωπο με Πρόσωπο» σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Φίλη.

Μιλώντας στην εκπομπή του Attica TV «Casus Belli», ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Θράκη υπάρχει «μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: οι τουρκογενείς που δηλώνουν Τούρκοι, οι Πομάκοι και οι Τσιγγάνοι».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει υποψήφιο κάποιον που στις δηλώσεις του κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στην Θράκη, ο Νίκος Φίλης δήλωσε «βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;». Πάντως, στη συνέχεια διευκρίνισε ότι κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην περιοχή.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος έθεσε το θέμα στο τραπέζι μετά την μίνι-συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Έχει μια απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ αν υιοθετεί αυτές τις δηλώσεις ή δέχεται ότι ο βουλευτής τους εκπροσωπεί τουρκική μειονότητα; Αυτό είναι απαράδεκτο. Στην Ξάνθη που έζησα πολλά χρόνια ως φοιτητής, έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες από τις ελληνικές κυβερνήσεις και ειδικά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ να υπάρχουν συνθήκες ισότητας συμμετοχής, να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες να γίνει ενσωμάτωση όλων αυτών των πληθυσμών, να τους βάλουμε σε σχολεία στα πανεπιστήμια, να ρίξουμε τις μπάρες που τις έριξε ο Ανδρέας Παπανδρέου… Δηλαδή μιλάμε για προσπάθειες πολλών ετών για να σταματήσουν οι ωμές παρεμβάσεις της Τουρκίας και τουρκικού προξενείου», είπε ο κ. Σπυρόπουλος

Από την πλευρά της η κυρία Τσαπανίδου, σχολίασε: «Ο υποψήφιος βουλευτής δεν μίλησε ποτέ για τουρκική μειονότητα. Το κανάλι στο οποίο έδωσε συνέντευξη το έλεγε. Ο ίδιος μιλούσε για μουσουλμανική μειονότητα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα είναι γνωστή. Μιλάμε για μουσουλμανική μειονότητα τελεία και παύλα και μάλιστα ήταν και η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 15-19, το 2017 συγκεκριμένα, όταν κατάφερε ο κ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, από την Αθήνα ο Ερντογάν να μιλήσει για μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη κι είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει».

Τέλος, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε: «Ο κ. Καλογιαντζίδης και η κυρία Λαφτσή, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν ότι δεν κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί, αλλά τις κέρδισε το τουρκικό προξενείο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ