Πολιτική αντιπαράθεση 10 ημέρες πριν από τις εκλογές – Κόντρα Σκέρτσου – Τσαπανίδου – Γιαννακοπούλου

Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο Άκης Σκέρτσος, η Πόπη Τσαπανίδου και η Νάντια Γιαννακοπούλου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με Πρόσωπο».

Αρχικά, ο κ. Σκέρτσος πήρε τον λόγο με αφορμή μια μικρή αντιπαράθεση που είχαν για τα funds η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου και ο υποψήφιος με το ΜέΡα25 στον Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κρίτων Αρσένης.

Εκείνη την στιγμή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, είπε «Έκλεισαν τις τράπεζες κι οι δύο και τώρα καθόμαστε και τους ακούμε να μαλώνουν για το πώς θα τις ξανακλείσουν. Λυπηθείτε μας».

Η κυρία Τσαπανίδου του απάντησε: «Κύριε Σκέρτσο πείτε μας γιατί ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον αρχηγό του τρίτου κόμματος; Πείτε μας γιατί μιλάει για πρώτη φορά τώρα για σκάνδαλο υποκλοπών, ενώ τόσο καιρό έλεγε ότι είναι ανήξερος;»

Τότε ο κ. Σκέρτσος, αφού αρχικά απάντησε στην κυρία Πόπη Τσαπανίδου, λέγοντας της «νομίζω πως είστε εδώ για να δίνεται απαντήσεις κι όχι να κάνετε ερωτήσεις. Δεν έχετε τον παλιό σας ρόλο τον δημοσιογραφικό και πρέπει να δίνετε απαντήσεις και υπεύθυνα», στη συνέχεια είπε «Καταρχάς αυτή η συζήτηση είναι αποκαλυπτική για το τι σημαίνει ένα σύστημα απλής αναλογικής. Από μια συνεργασία διαφόρων σχηματισμών εδώ, εμείς έχουμε την πιο καθαρή» και πριν προλάβει να ολοκληρώσει, η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου, υποψήφια βουλευτής στον δυτικό τομέα της Αθήνας, τον ρώτησε «γιατί δεν λέτε κάτι και για την προστασία της πρώτης κατοικίας;»

Παράλληλα, η κυρία Τσαπανίδου είπε «Όχι, να απαντήσει για το θέμα των υποκλοπών. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν σκάνδαλο».

Ο κ. Σκέρτσος ανταπάντησε, λέγοντας πως «Τα πράγματα τα οποία απασχολούν αυτή τη στιγμή την κοινωνία, είναι η ακρίβεια, οι θέσεις εργασίας, η υγεία. Στο θέμα των παρακολουθήσεων. Είναι ένα ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό. Ο πρωθυπουργός ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη μόλις πληροφορήθηκε, το ανέδειξε πολιτικά… Είπε ότι θα διορθώσουμε ένα πλαίσιο που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση… »

Τότε η κυρία Τσαπανίδου τον ρώτησε και πάλι «Κύριε Σκέρτσο είναι σκάνδαλο παρακολουθήσεων;», για να απαντήσει ο κ. Σκέρτσος «Όχι δεν είναι σκάνδαλο. Κυρία Τσαπανίδου, το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή έχει υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που φτιάχνει ένα καλύτερο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ».

Λίγο αργότερα οι τόνοι ανέβηκαν με τις κυρίες Νάντια Γιαννακοπούλου και Πόπη Τσαπανίδου να… βάζουν στη μέση τον κ. Άκη Σκέρτσο και να τον ρωτούν συνεχώς για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Από την πλευρά της η κυρία Γιαννακοπούλου είπε: «Για ποιο λόγο από την στιγμή που δεν είναι εθνικός κίνδυνος παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης; Γιατί το κάνατε; Δυστυχώς τα έχετε κάνει σαλάτα και δεν μπορείτε να τα συμμαζέψετε. Από την στιγμή που δεν είναι εθνικός κίνδυνος και το είπατε, δεν θα έπρεπε να υπάρχει υπογραφή από την αρμόδια εισαγγελέα για να υπάρξει αυτή η παρακολούθηση».

Η κυρία Τσαπανίδου, είπε: «Κύριε Σκέρτσο πώς το ήξερε αυτό ο πρωθυπουργός; Τόσο καιρό δεν μας λέει ότι ήταν νόμιμες επισυνδέσεις και εγώ δεν γνώριζα και έπρεπε και να γίνονταν εγώ πάλι δεν ήξερα… Πώς τώρα ξαφνικά γνώριζε και παρά το γεγονός ότι γνώριζε συνέχιζε να παρακολουθείται και παρά το γεγονός ότι συνέχισε να παρακολουθείται δεν έχει φύγει και κανένας από τη θέση του; Ο δε κ. Μητσοτάκης έχει πει τρεις φορές τις λέξεις σκάνδαλο υποκλοπών και πιστέψτε αναφερόταν στον κ. Ανδρουλάκη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ