“Πόλεμος” Θεοδωράκη-Ψαριανού

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γρηγόρη Ψαριανού με αφορμή τα ηχητικά που διέρρευσαν τις τελευταίες ώρες.Το ηχητικό που αφορά στον κ. Ψαριανό φέρεται να προέρχεται από το τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στο συγκεκριμένο βίντεο που ανέβασε στο Twitter η Φωτεινή Λεομπίλλα, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ακούγεται να μιλάει ο Γρηγόρης Ψαριανός: «Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν. Ούτε πουθενά είπα την μαλ@@α που λέει ο ΣΚΑΙ από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι αν ψηφίσει το Ποτάμι την Συμφωνία εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι. Δηλαδή ότι είμαι ο 5ος και εκβιάζω ας πούμε τον καραγκιόζη ότι αν ψηφίσεις, θα σου φάω, θα σου διαλύσω το κόμμα. Αυτά δεν υπάρχουν, δεν κάνω τέτοια».Αντίστοιχο ηχητικό ήρθε στο φως δημοσιότητας και για τον Γιώργο Αμυρά . Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ακούγεται να δηλώνει στο πολιτικό συμβούλιο του Ποταμιού: «Όποιος θεωρεί στο μυαλό του και λέει μέσα, γιατί και εγώ έχω προσβληθεί πάρα πολύ, από την… με συγχωρείτε που θα το πω… από την βλακεία όσων πιστεύουν στο μυαλό τους ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν για να διαλύσουν το Ποτάμι. Όποιος το λέει ή όποιος το πιστεύει σας το λέω ξεκάθαρα ότι είναι ένας γελοίος και μισός».Για παράνομες ηχογραφήσεις κάνει λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γρηγόρης Ψαριανός, είπε ότι είναι παράνομη ηχογράφηση και ότι είναι απόσπασμα των όσων είπε και όχι επίσημα πρακτικά.Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι ο ίδιος και ο Γιώργος Αμυράς έφυγαν από την ΚΟ του Ποταμιού κατ’εντολήν της ΝΔ , πρόσθεσε “ Ναι . Και των μυστικών υπηρεσιών επίσης. Αυτά τα πράγματα είναι κωμικοτραγικά και τρισάθλια”.”Εγώ δεν έχω δώσει καμία επιστολή παραίτησης ούτε είπα ότι ανεξαρτητοποιούμαι. Κατέστην ανεξάρτητος. Ο Θεοδωράκης με απέλυσε στον διάδρομο της Βουλής”.

Η απάντηση του Θεοδωράκη Σχετικά με τα ηχητικά που διέρρευσαν για τον Γιώργο Αμυρά και τον Γρηγόρη Ψαριανό απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.”Έχετε ίσως ξεχάσει την απάντηση που έδωσε η επιτροπή Δεοντολογίας σε όλη αυτή την υπόθεση. Εμείς όπως όλα τα κόμματα κρατάμε ηχογραφημένα πρακτικά. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα κόμμα, τι έχουμε στενογράφους; Έχουμε ηχογραφημένα πρακτικά , όπως έχουν όλα τα σύγχρονα κόμματα και όπως το επιτρέπου οι εσωτερικοί κανονισμοί των οργάνων που συνεδριάζουν” τόνισε.”Μπορεί να το δει κάθε Έλληνας πολίτης. Έβγαλαν τα παιδιά στο Ποτάμι τις φωτογραφίες, όπου όλοι μιλάμε μπροστά σε ένα κασετόφωνο. Παράνομη ηχογράφηση είναι να είναι κρυμμένο κασετόφωνο. Είδαμε τους ανθρώπους του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να μιλάνε μπροστά σε ένα ανοιχτό μαγνητόφωνο. Είμαι εγώ, η Λυμπεράκη, ο Τσίοδρας… Όλοι μιλάμε στο μαγνητόφωνο γιατί είναι μια συνεδρίαση επίσημη και κρατούνται ηχογραφημένα πρακτικά. Τώρα τα άλλα είναι συζήτηση για να γίνεται. Ο κ. Ψαριανός έχει κληθεί να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό και λέει διάφορα και μπορεί να συνεχίσει να λέει διάφορα. Έφυγε από το Ποτάμι για να είναι υποψήφιος της ΝΔ. Είναι έτσι; Σε αυτό να απαντήσει. Τώρα τα υπόλοιπα ας τα βρουν οι άνθρωποι που είναι ειδικοί να τα βρουν. Η επιτροπή Δεοντολογίας του Ποταμιού ανακοίνωσε ότι αυτές οι ηχογραφήσεις γίνονται εις γνώση όλων των στελεχών, είναι γραμμένη η απόφαση στους εσωτερικούς κανονισμούς, άρα για τι ηχογραφήσεις μιλάμε; Είναι αστεία πράγματα” ανέφερε.”Αυτό είναι το ερώτημα για τους πολίτες. Όταν κάποιος φεύγει από ένα κόμμα, φεύγει διαμαρτυρόμενος; Τον ενοχλεί κάτι; Ναι. Αλλά όταν εντάσσεται στους πολιτικούς σχεδιασμούς ενός άλλος κόμματος, ο κ. Δανέλλης στον ΣΥΡΙΖΑ, που άρχισε να υπογράφει και ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ψαριανός και ο κ. Αμυράς στους σχεδιασμούς της ΝΔ, τότε πρέπει να απολογηθούν στους ανθρώπους που τους ψήφισαν. Γιατί δεν τους ψήφισαν για να είναι δεκανίκι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ” είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πυρά κατά ΆδωνιΤην ίδια ώρα τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη κατηγορεί ως υπεύθυνο για τις αποχωρήσεις του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού το Ποτάμι με νέα ανακοίνωσή του, απαντώντας σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, με τις οποίες αρνείτο μία τέτοια ανάμειξή του και άφηνε αιχμές κατά του Σταύρου θεοδωράκη για συνδιαλλαγή με τον Αλέξη Τσίπρα.«Είπαμε και ξαναλέμε, ότι οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός τον εμφάνιζαν ως ένα εκ των τριών στελεχών της ΝΔ που ήταν σε επαφή μαζί τους – δεν είναι ο κ. Χατζηδάκης ανάμεσα σε αυτά – που κάθε τόσο τους έλεγαν ‘τώρα – τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα να φύγετε’. Και κάποια στιγμή το… πέτυχαν» αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.Απαντώντας στο ερώτημα του ‘Αδωνι Γεωργιάδη «πώς γνώριζε ο Ζάεφ ότι το Ποτάμι είναι θετικό στην προοπτική μιας συμφωνίας;», το Ποτάμι επισημαίνει ότι η θέση του ήταν γνωστή: «Ίσως, λέμε ίσως, να υπάρχει κάποιος στο γραφείο του κ. Ζάεφ που διαβάζει ελληνικές εφημερίδες. Και να είδε στις 29 Δεκεμβρίου του ’17 – έξι μήνες πριν τις Πρέσπες – το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στα Νέα – ναι στα Νέα! – που έλεγε: ‘Σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση, erga omnes έναντι πάντων, που θα περιλαμβάνει τον όρο ‘Μακεδονία”», αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ