«Πόλεμος» στη… δεξιά πολυκατοικία – Οι προσφυγές και το κάλεσμα Βελόπουλου στους «κομμένους» για «συστράτευση»

Τα κόμματα της «δεξιάς πολυκατοικίας» έχουν διασπαστεί σε σημαντικό βαθμό, με κάποια μάλιστα από αυτά να «κόβονται» από τις εκλογές, έπειτα από προσφυγές που έγιναν στον Άρειο Πάγο. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος έκανε το Σάββατο (29/4) άνοιγμα στους «κομμένους», ζητώντας να δημιουργήσουν ένα «ενιαίο μέτωπο» ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Οι προσφυγές των κομμάτων κατά αντίπαλων πολιτικών σχηματισμών διαδέχονται η μία την άλλη, με τον χώρο δεξιά της ΝΔ να βρίσκεται σε περιδίνηση. Το πρώτο «δικαστικό φιλτράρισμα» των κομμάτων οδήγησε στην απόρριψη του κόμματος Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, αλλά και του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Στον Άρειο Πάγο έγινε «πάρτι» προσφυγών με πρώτο θύμα το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου εναντίον του οποίου προσέφυγε το Κόμμα Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση για ονοματοκλοπή και σφετερισμό του Ήλιου της Βεργίνας.

«Μας φοβούνται. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο enikos.gr. Ο διαγραμμένος για ρατσιστικά σχόλια από τη Νέα Δημοκρατίας βουλευτής πήρε την σκυτάλη των προσφυγών και προσέφυγε κατά πρώην συνοδοιπόρων του.

Η Εθνική Δημιουργία του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη, ήταν ο πρώτος του στόχος. Δεύτερος στόχος το κόμμα Πατρίδα της Αφροδίτης Λατινοπούλου. «Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με πολιτικούς γυρολόγους», είπε η ίδια, μετά την αποκλεισμό του κόμματός της από τις κάλπες. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όπως ξεκαθαρίζει στους συνομιλητές του, δεν το βάζει κάτω. Δίνει ραντεβού για τις δεύτερες εκλογές με άλλο κόμμα και με άλλο σύμβολο. Όλα αυτά την ώρα ο πρώην «Γαλάζιος» βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ετοιμάζεται για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, ενώ ο Άρειος Πάγος καλείται να αποφασίσει για το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που κάποια στιγμή τέθηκε επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη.

Νίκος Νικολόπουλος

Το κάλεσμα Βελόπουλου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε χθες ανοιχτό κάλεσμα στα δεξιά κόμματα, ζητώντας πανστρατιά.

«Διανύουμε ίσως την χειρότερη προεκλογική περίοδο για όλα τα κόμματα πέρα από το κλίμα τοξικότητας. Φοβούμαι ότι αυτές οι εκλογές θα είναι ίσως οι τελευταίες που θα κάνουμε ως δημοκρατία. Ξεκινώ έτσι γιατί είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε τον Άρειο Πάγο να απορρίπτει κόμματα και είναι απαράδεκτο για την δημοκρατία, η ΝΔ με νόμο δικό της να αποκλείει κομματικούς σχηματισμούς γιατί δεν είναι της αρεσκείας της», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Εμείς καλούμε τα κόμματα τα οποία αποκλείστηκαν από την διαδικασία την εκλογική μετά τις 21 Μαΐου να κάνουμε μια πανελλήνια συστράτευση των εθνικών πατριωτικών κομμάτων απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα, η μπίζνα, και το χειρότερο να οδηγήσουν τη χώρα σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Θεωρούμε απαράδεκτα τα όσα γίνονται με τον Άρειο Πάγο. Το λέω και το τονίζω γιατί πολύ φοβάμαι ότι περνούμε σε περιόδους αποστασίας και αποστασιοποίησης από την πραγματική δημοκρατία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Κυριάκος Βελόπουλος και Αντώνης Μυλωνάκης
Κυριάκος Βελόπουλος και Αντώνης Μυλωνάκης στη Βουλή / Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με θετικό τρόπο ανταποκρίθηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο «προσκλητήριο» του Κυριάκου Βελόπουλου.  «Η δήλωση-πρόσκληση του Κυριάκου Βελόπουλου για πανστρατιά των πατριωτικών κομμάτων μετά από τις εκλογές της 21/5 είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δείχνει πολιτική ωριμότητα. Στην επόμενη βουλή, που επιφυλάσσει δεινά για τον Ελληνισμό, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αρραγής εθνική αντιπολίτευση», έγραψε στο Twitter.

«Εάν δείτε ποιοι έχουν λυσσαξει με το προσκλητήριο πανστρατιάς όλων των Ελλήνων, θα καταλάβετε ότι η #ΝΔ_ΤΕΛΟΣ “βγάζει σπυρια” με την ένωση των πατριωτών!ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΝΟ!Ας αφήσουμε το χθες και ας κάνουμε την ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΊΑ ΜΑΖΙ! ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ!» είχε γράψει στο Twitter νωρίτερα ο κ. Βελόπουλος.

Εξώδικο Μυλωνάκη σε Βελόπουλου- Στα άκρα η κόντρα των δύο… πρώην φίλων της Ελληνικής Λύσης

Εξώδικο στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, έστειλε ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Αντώνης Μυλωνάκης.

«1. Ποια είναι τα συγκεκριμένα γεγονότα -ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ – τα οποία γνωρίζετε και δικαιολογούν τους σε βάρος μου χαρακτηρισμούς «αποστάτης» «πολιτικος απατεώνας» ποιες ήταν οι «επαφές» μου και οι «συμφωνίες» με άλλο πολιτικό κόμμα -οποιοδήποτε- για προσχώρηση μου ταχα σε αυτό μετα τις εκλογές Μαϊου 2023.», ανέφερε αρχικά στο εξώδικό του ο κ. Μυλωνάκης και συνέχισε: « 2. Σας καλώ να μου επιβεβαιώσετε και αποδώσετε λογαριασμό για την χρήση που κανατε στο ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τον Αύγουστο 2019 έως και Απρίλιο 2023 με την καταβολή σε μετρητα και σε τραπεζικο λογαριασμό του εκτελούντος χρέη ταμία κ.Γραμμένου , εκ της γνώσεως που έχω ,από κάθε βουλευτη 500€ -πέραν του ποσού των 1000€ που εισεπράττετο απευθείας από την πηγη της βουλευτικής αποζημιώσεως και το οποίο υπολογίζω ανερχόμενο σε 207.000€ Σας δηλώνω, ότι με κάθε νόμιμο τρόπο θα επιδιώξω την αποκάλυψη της αλήθειας και θα ζητήσω την τιμωρία και για την σε βάρος μου παράνομη συμπεριφορά και για κάθε έκνομη πράξη αποδειχθεί.».

Ο κ. Μυλωνάκης σε δήλωσή του στο enikos.gr ανέφερε πως: «Από τον Αύγουστο του 2019 τα 500άρια μέχρι και το 2023 τον Απρίλιο που πήγαν; Πρώτον, γιατί είχαμε κάνει μία συμφωνία μεταξύ κυρίων πως αυτά θα πήγαιναν σε κοινωφελείς σκοπούς, δηλαδή κοινωνικούς σκοπούς.». Τόνισε ακόμη πως: «έστειλα ένα εξώδικο στον κ.Βελόπουλο και περιμένω να μου απαντήσει. Πρώτον: που βρήκε τα στοιχεία και ποια είναι αυτά, τα οποία δείχνουν δήθεν ότι εγώ είμαι αποστάτης και δεύτερον που πήγαν τα χρήματα που δίναμε κάθε μήνα επί τέσσερα χρόνια;».

Οι καταγγελίες του κ. Μυλωνάκη και της Αικατερίνης Αλεξοπούλου για μαύρα χρήματα που δόθηκαν στο κόμμα από τον ίδιο αλλά και άλλους βουλευτές προκάλεσε την αντίδραση της Αρχής Καταπολέμησης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τον επικεφαλής της, Χαράλαμπο Βουρλιώτη να διατάσσει έρευνα. «Το μαύρο καθεστώς της ΝΔ, αφού πήρε την απόφαση να “ξεκληρίσει” όλη την εθνική, κοινωνική, πατριωτική παράταξη, εν όψει της εθνικής μειοδοσίας που ετοιμάζει για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, επιτίθεται με λύσσα στο μοναδικό πατριωτικό κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου. Για άλλη μία φορά η ΝΔ χρησιμοποιεί το παρακράτος των διορισμένων από αυτήν δήθεν ανεξάρτητων αρχών, ως εργαλείο των άθλιων κομματικών της σκοπιμοτήτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση με τον πρόεδρο του κόμματος να σχολιάζει χθες στο πλαίσιο περιοδείας του: «Πρώτη φορά στη ζωή μου ακούω ότι ο μισθός του βουλευτή είναι μαύρο χρήμα. Δεν υπάρχει αυτό. Πρέπει να ενημερώσει κάποιος τον Βουρλιώτη πως τα κόμματα δεν φορολογούνται άρα μαύρο χρήμα δεν μπορούν να διακινήσουν.».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ