Πολεμικό Ναυτικό: Ξεκίνησε η συναρμολόγηση της πρώτης φρεγάτας Belh@rra

Στις 21 Οκτωβρίου 2022, νωρίτερα δηλαδή από ότι ήταν προγραμματισμένο, το πρώτο μπλοκ της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belh@rra (Φρεγάτα Άμυνας και Επέμβασης) τοποθετήθηκε στη δεξαμενή ναυπήγησης του Ναυπηγείου της Naval Group στη Λοριάν, της Γαλλίας.

Παρών στη διαδικασία ήταν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. Με την τοποθέτηση του πρώτου μπλοκ στη δεξαμενή ναυπήγησης σηματοδοτείται η έναρξη της διαδικασίας συναρμολόγησης του πλοίου στο dry dock, στον χώρο όπου θα γίνουν τα πρώτα βήματα για τη ναυπήγηση.


«Φιλοδοξία μας είναι το πρόγραμμα φρεγατών FDI HN να γίνει η αιχμή του δόρατος του ελληνικού Στόλου και να μας προσφέρει νέες επιχειρησιακές δυνατότητες στο εγγύς μέλλον, τόνισε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, από το ναυπηγείο της Λοριάν.

Ο αρχηγός ΓΕΝ δήλωσε «πολύ υπερήφανος» που παρίσταται στη τοποθέτηση του πρώτου τμήματος της φρεγάτας FDI HN1 στη ναυπηγική δεξαμενή. «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία προς τη νέα ψηφιακή εποχή που έχουμε χαράξει για το Πολεμικό Ναυτικό και ακολουθούμε με σταθερότητα και συνέπεια» επισήμανε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει να εξοπλίσει το Πολεμικό Ναυτικό με τρεις τέτοιες φρεγάτες άμυνας και επέμβασης, συν μια ακόμη με προαίρεση αγοράς, περιλαμβανομένης και της εν χρήσει υποστήριξής τους.

«Οι χώρες μας», συνέχισε, «σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι έτοιμες να λειτουργήσουν ως πυλώνες σταθερότητας, προωθώντας την ειρήνη και την ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό, τα Ναυτικά μας, μέσω της ενισχυμένης συνεργασίας τους θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ