Πολεμική Αεροπορία: Επιχείρηση διάσωσης με Super Puma σε γαλλική φρεγάτα – ΒΙΝΤΕΟ

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε εν πλω επιχείρηση διάσωσης σε γαλλική φρεγάτα στο Αιγαίο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η γαλλική φρεγάτα FS LANGUEDOC κλάσης FREMM βρίσκεται εδώ και μέρες στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Στις 10 Απριλίου έφτασε στην «Σούδα του Βορρά», τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι, με την γαλλική πρεσβεία να επισημαίνει σε ανάρτησή της στο Twitter “Μια ακόμα ευκαιρία ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας, στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, αυτή τη φορά στη Βόρεια Ελλάδα”.

Πριν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη, την Μεγάλη Δευτέρα τα ξημερώματα, κι ενώ βρισκόταν εν πλω 14 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λήμνου, ένας 26χρονος – μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Παρότι το πλοίο διαθέτει πολύ καλό και οργανωμένο νοσοκομείο με δυνατότητα ακόμη και χειρουργικής επέμβασης, κρίθηκε σκόπιμο από τους γιατρούς η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο.

Επιστρατεύτηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσέγγισε το ντεκ της φρεγάτας και μέσω καλάθου με μέλος του πληρώματος έγινε η παραλαβή του τραυματία σε αυτό κι εν συνεχεία η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ