“Ποια πεθερά; Εμένα με πλήρωνε ο Καμμένος”

“Ποια πεθερά; Εμένα με πλήρωνε ο Καμμένος”

Με την επίβλεψη του Πάνου Καμμένου κατασκευάστηκε εξαρχής η βίλα “Freedom”, ιδιοκτησίας της πεθεράς του, Δέσποινας Τζούλη, στην Ικαρία σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ικαριώτης εργολάβος Γιάννης Καρίμαλης, ο οποίος ανέλαβε εξαρχής την κατασκευή του ξενώνα.

Μιλώντας στο κυριακάτικο “Έθνος”, ο κ. Καρίμαλης δηλώνει πως η κατασκευή της βίλας άρχισε μετά την έγκριση της επιδότησης από κοινοτικό πρόγραμμα για τη διαμόρφωση τουριστικών υποδομών.

Οι αποκαλύψεις του κ.Καρίμαλη καταρρίπτουν σύμφωνα με την εφημερίδα τα επιχειρήματα του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος σε δημόσιες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την κατασκευή του ξενώνα αφού η ιδιοκτήτρια Δέσποινα Τζούλη δεν μπορούσε να ξέρει εκ των προτέρων εάν θα …συγγένευε στο μέλλον με τον Πάνο Καμμένο, ενώ σημείωσε ότι παντρεύτηκε τη νυν συζυγό του μετά την κατασκευή της έπαυλης.

Ο 77χρονος  εργολάβος οικοδομών ο οποίος είχε αναλάβει εξ αρχής τη συνολική εποπτεία για την κατασκευή της βίλας δήλωσε χαρακτηριστικά: ” Ποιά πεθερά; μόνο με τον Πάνο Καμμένο είχα επικοινωνία απο το 2005, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες και κανονίζαμε για τα πάντα, ακόμα και τις πληρωμές”.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, η ροή των πληρωμών προς τον εργολάβο για τα συνεργεία που απασχολούνταν στην κατασκευή του ξενώνα γινόταν από τον Πάνο Καμμένο ανάλογα με τη ροή της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο ικαριώτης εργολάβος έκοβε τιμολόγια προς την ιδιοκτήτρια του κτιρίου Δέσποινα Τζούλη και τα παρέδιδε στον Πάνο Καμμένο: “Έδινα τα τιμολόγια στον Πάνο Καμμένο με την ένδειξη ότι έχουν εξοφληθεί προκειμένου να τα καταθέσουν  και να πάρουν την επιχορήγηση, με την οποία με πλήρωνε κατόπιν ο ίδιος”, σημειώνει ο εργολάβος.

Σε μια 3ετία έμειναν στον ξενώνα… 9 πελάτες και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Μόνο 10 πελάτες χρησιμοποίησαν τα δωμάτια της τουριστικής έπαυλης της Δέσποινας Τζούλη στο Γιαλισκάρι Ικαρίας από το 2008 έως και το 2010 σύμφωνα με το βιβλίο κίνησης, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Τα στοιχεία του βιβλίου κίνησης θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της έπαυλης ως τουριστικού καταλύματος, αφού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εμφανίζεται να το έχουν αξιοποιήσει πέραν του κ. Καμμένου άλλοι 9 πελάτες.

“Φέσι” 62.300 ευρώ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Έθνους”, χρέος 35.300 ευρώ άφησε στον εργολάβο ο Π. Καμμένος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Καρίμαλη στην εφημερίδα, σύμφωνα με τους οποίους, ο ίδιος παρέδωσε στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τιμολόγιο το οποίο ανέγραφε – όπως και τα προηγούμενα- ότι είχε εξοφληθεί προκειμένου να εισπραχθεί η τελευταία δόση της επιχορήγησης και να πληρωθεί κατόπιν ο ίδιος, όπως έκαναν και στις προηγούμενες πληρωμές.

Όμως, ο Π. Καμμένος δεν του απέδωσε το ποσό, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο Γ. Καρίμαλης, να πληρώσει τα συνεργεία από την τσέπη του. Από πλευράς του ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για εκβιασμό και ισχυρίζεται ότι ο εργολάβος του είχε πει ότι αν δεν πληρώσει το ποσό θα τον κυνηγήσει πολιτικά.

 

 

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ