Πλεύρης στον Realfm 97,8: Η ΑΔΑΕ πρέπει να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη – Η απόφαση του ΣτΕ θα προσδιορίσει τη διαδικασία

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μίλησε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελατόλλα.

Σε ερώτηση για το εάν υπήρξε έγγραφο της ΑΔΑΕ στη Βουλή, στο οποίο αναφέρθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο κ. Πλεύρης απάντησε ότι «δεν θυμάμαι τέτοιο έγγραφο να έχει κατατεθεί. Θυμάμαι τον κ. Τσίπρα να κάνει ερωτήσεις όπως «μπορείτε να μας πείτε αν παρακολουθούνταν ο τάδε;». Διατηρώ μια επιφύλαξη. Δεν θυμάμαι να έχει κατατεθεί τέτοιο έγγραφο. Θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση να έχει κατατεθεί και να μην το θυμάμαι».

Ο πρώην υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματική μία διάταξη του 2021 που ουσιαστικά είχε μία πλήρη απαγόρευση ώστε το πρόσωπο που παρακολουθούνταν όταν περάσει η περίοδος της παρακολούθησης να λάβει στοιχεία. Αυτό άλλαξε έναν χρόνο αργότερα και πλέον υπάρχουν κάποιοι κανόνες».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, «η ΑΔΑΕ πρέπει να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη αλλά το θέμα είναι εάν τυγχάνει εφαρμογής η προηγούμενη διάταξη του 1994 – που αυτό θα το ξεκαθαρίζει το ΣτΕ γιατί ακόμα δεν έχουμε δει το σύνολο της απόφασης. Αν τυγχάνει εφαρμογής η προηγούμενη διάταξη του 1994, οφείλει να τον ενημερώσει με αυτή τη διαδικασία του 1994, αν τυγχάνει του 2022 με τη διαδικασία του 2022. Μετά την απόφαση του ΣτΕ, με τις διαδικασίες που ορίζει η κάθε διάταξη θα γίνει και η διαδικασία ενημέρωσης. Η απόφαση του ΣτΕ θα προσδιορίζει ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «οι υποκλοπές έχουν δύο επίπεδα: το ένα είναι οι παρακολουθήσεις οι νόμιμες που γίνονταν από την ΕΥΠ και ήδη ο πρωθυπουργός με την προηγούμενη κυβέρνηση έκαναν ένα θεσμικό πλαίσιο για να μην δημιουργηθούν φαινόμενα όπως εκείνο του κ. Ανδρουλάκη. Αυτό συγχέεται κακώς με τυχόν παρακολουθήσεις από το Predator που δεν αφορούν στην κυβέρνηση αλλά σε ένα κακόβουλο λογισμικό και δεν αφορούν στην ΕΥΠ. Όλος ο φάκελος βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και επιθυμούμε τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Σε ερώτηση για το εάν θα κατέβει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, ο κ. Πλεύρης είπε ότι δεν του έχει τεθεί κάτι τέτοιο. «Είμαι βουλευτής Α’ Αθηνών. Είναι υποθετικό το ερώτημα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα χαιρόμουν να δω τον Φρέντι Μπελέρη υποψήφιο ευρωβουλευτή. Θα ήμουν ο πιο πιστός οπαδός του στην ελληνική επικράτεια».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ