Πλεύρης στον Realfm 97,8 για τα ομόφυλα ζευγάρια: Έχω πάρει την απόφασή μου αλλά δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος που είναι η συζήτηση

Για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο Θάνος Πλεύρης στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας το θέμα.

«Θεωρώ πάρα πολύ κρίσιμο ότι πρέπει να γίνει ο δημόσιος διάλογος. Ο πρωθυπουργός τον ξεκίνησε με μια θετική αναφορά στο κομμάτι ότι η παρένθετη μητέρα, η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δεν μπαίνει στο τραπέζι και ορθώς δεν μπαίνει γιατί η υποβοηθούμενη παραγωγή αφορά μόνο στην παρένθετη μητέρα που θα βοηθήσει κάποιον για ιατρικούς λόγους και όχι στο να γίνει η γυναίκα μηχανή παραγωγής τέκνων» δήλωσε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος ήταν από εκείνους που είχαν διαφωνήσει με το νομοσχέδιο.

«Ο πρωθυπουργός έβαλε το πλαίσιο του νομοσχεδίου και αυτό το πλαίσιο είναι στον γάμο και την τεκνοθεσία. Εγώ θα συμμετάσχω σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο. Το μείζον τώρα είναι να αρχίσει η επιχειρηματολογία. Στην παρούσα φάση τις θέσεις μου τις έχω πει. Ξεκινάω με τον δημόσιο διάλογο και μην έχετε καμία ανησυχία θα τοποθετηθώ ακριβώς και σε ό, τι έχει ειπωθεί. Την απόφαση την έχω πάρει αλλά αυτή τη στιγμή η συζήτηση έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον δημόσιο διάλογο. Θα εκθέσω τις απόψεις μου. Το έχω αποφασίσει αλλά δεν είναι η ημέρα να το πούμε. Αξιακά έχω πει για το νομοσχέδιο με ξεκάθαρο τρόπο. Δεν σας λέω ότι είναι θέμα επηρεασμού, δεν πρέπει όμως, να χάνουμε το δάσος και το δάσος είναι η συζήτηση. Όλοι θα αξιολογήσουν τη στάση τους αλλά το μείζον είναι να αναπτύξουμε τα επιχειρήματα. Η συζήτηση ανοίγει και είναι πολύ σημαντικό που ανοίγει και όλοι πρέπει να τοποθετηθούν. Στο αξιακό κριτήριο οι απαντήσεις υπάρχουν. Υπάρχουν άλλοι βουλευτές που περιμένουν να αξιολογήσουν τη στάση τους απέναντι στο νομοσχέδιο με βάση το εάν θα έχει αναφορά στην παρένθετη μητέρα ή για την τεκνοθεσία. Η συζήτηση είναι ανοιχτή» τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού για αποχή των διαφωνούντων, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «είναι στην ευχέρεια την απόλυτη του πρωθυπουργού να θέσει την κλιμάκωση της πειθαρχίας. Μπορεί να θέτει κλιμάκωση πειθαρχίας στους βουλευτές, τους υπουργούς, μπορεί σε άτομα που κατέχουν θέσεις στην ΚΟ. Ο πρωθυπουργός θέτει τη διαβάθμιση. Ο πρωθυπουργός αξιολόγησε ότι όταν κάποιος μετέχει σε μια κυβέρνηση έχει και μια ευθύνη παραπάνω ως προς την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Άρα αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού να πει τι θα κάνει ο κάθε υπουργός».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «η ακρίβεια είναι ένα θέμα μεγάλο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το έχει θέσει με δύο βαθμίδες. Η μία είναι η ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών και η δεύτερη είναι ένα πλαίσιο καλύτερου ελέγχου της αγοράς για να παταχθεί η αισχροκέρδεια. Θεωρώ ότι τα μέτρα είναι δυναμικά. Δεν λέω ότι λύνουν το πρόβλημα, αλλά σίγουρα βελτιώνουν την κατάσταση. Υπάρχει ένα σκέλος με εισαγόμενη ακρίβεια και ένα άλλο με στρεβλώσεις».

Σε ερώτηση για τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους και τη διαγραφή ο κ. Πλεύρης είπε ότι «το πρόστιμο μπήκε σε μια περίοδο έξαρσης που 600.000 άτομα σε ηλικίες ευάλωτες δεν είχαν εμβολιαστεί και εξαιτίας αυτού του σκληρού μέτρου εμβολιάστηκαν 300.000. Έτσι σώθηκαν ζωές. Ίσχυσε για δύο μήνες, μετά όσοι εμβολιάστηκαν διαγράψαμε το πρόστιμο γι’ αυτούς και τώρα ήρθε ο Άδωνις Γεωργιάδης να τα διαγράψει γιατί δεν έχει νόημα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ