Αθήνα: Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στο κέντρο της Αθήνας.

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν, με κύριο αίτημα να αποσυρθεί το εν λόγω το νομοσχέδιο. «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση» αναφέρεται σε ένα από τα πανό των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περισσότερα από 800 άτομα βρίσκονται στα Προπύλαια και στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή.

Κάλεσμα για συμμετοχή στα σημερινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, απευθύνουν τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, που στηρίζουν ομόφωνα τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. Για τον λόγο αυτό, έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.. Η ΔΟΕ προκηρύσσει επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (2 μ.μ. – 5.30 μ.μ.).

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισε και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ., καθώς επίσης Σύλλογοι ΔΕΠ και άλλες κατηγορίες προσωπικού των ιδρυμάτων.

Λόγω της κινητοποίησης, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου, ενώ σταδιακά αναμένεται να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ